Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το Κυπριακό

Νέες βολές κατά του Προέδρου Αναστασιάδη και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, για τους χειρισμούς τους στο Κυπριακό, εξαπέλυσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Προσπαθούν πίσω από αόριστες και ανούσιες συζητήσεις να κρύψουν την επιβολή μιας κακής λύσης, η οποία θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία», δήλωσε.

«Νομίζω ο Πρόεδρος πρέπει να αστειεύεται», δήλωσε ο Υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, σχολιάζοντας αναφορές του Νίκου Αναστασιάδη,

για τα δείγματα γραφής της κυβέρνησής του στα θέματα αξιοκρατίας.

«Ένας υποψήφιος Πρόεδρος πρέπει να αφήνει τους πολίτες να κρίνουν από μόνοι τους. Ο Κυπριακός Λαός έχει και μνήμη έχει και κρίση. Δεν μπορεί ο αμαρτωλός να δίνει ο ίδιος άφεση αμαρτιών», δήλωσε.

Για προσπάθειες απεγκλωβισμού από τα αδιέξοδα που οδήγησε η πολιτική Αναστασιάδη και ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, έκανε λόγο ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας.

«Οδηγούν σε μια μη βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σε μια άδικη λύση και σε ένα κράτος που όχι μόνο δεν θα είναι κανονικό, αλλά θα αποτελεί ένα συνταγματικό τερατούργημα», είπε.

Σε ομιλία του, χθες, στην ετήσια χοροεσπερίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τον Νίκο Αναστασιάδη.

«Γιατί πρέπει να κουμαντάρουμε το καράβι και να συνεχίσουμε, με ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη, τα σταθερά βήματα που θα μας πάρουν ακόμη πιο μπροστά», δήώσε.

«Αποτελεί απύθμενο θράσος να ζητεί ο Νίκος Αναστασιάδης ενότητα για να αντιμετωπιστεί η τουρκική αδιαλλαξία στο κυπριακό», αναφέρει το ΔΗΚΟ, προσθέτοντας ότι «το 2004 κατήγγειλε την Κυπριακή Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επειδή δεν «χώνεψε» τη συντριπτική ετυμηγορία του 76% του λαού, που απέρριψε το σχέδιο Ανάν, το οποίο ο ίδιος υποστήριζε με πάθος».

Σε άλλη ανακοίνωση το ΔΗΚΟ, αναφέρει ότι οι θέσεις Σταύρου Μαλά οδηγούν σε λύση με κράτος, που θα είναι τουρκικό προτεκτοράτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα