Στο δικαστήριο υποθέσεις Κεφαλαιαγοράς και Λαϊκής

Νέα δεδομένα φαίνεται πως θα έχουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες γύρω από τις υποθέσεις που αφορούν το σκάνδαλο για την οικονομία. Την ίδια ώρα ο Αθανάσιος Ορφανίδης ανακρινόταν από τον Γενικό Ελεγκτή για τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Σημερινής" πέντε από τις υποθέσεις που σχετίζονται με την καταστροφή της οικονομίας, παίρνουν άμεσα τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Είναι θέμα λίγων ημερών να καταχωρηθεί υπόθεση που αφορά την Τράπεζα Κύπρου

και συγκεκριμένα την επαναταξινόμηση των ομολόγων. Στη λίστα των εμπλεκομένων είναι «τρανταχτά» ονόματα. Η αρχική λίστα περιέχει 8 με 10 ονόματα, αλλά στο τέλος αναμένεται να μειωθεί στο ήμισυ.

Άλλες τέσσερις υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί από την ομάδα των ανακριτών και έχουν σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα. Οι τέσσερις αυτές υποθέσεις αφορούν την Κεφαλαιαγορά αλλά και δάνεια της Λαϊκής Τράπεζας

Την περασμένη εβδομάδα Κώστας Κληρίδης και ποινικοί ανακριτές είχαν σύσκεψη εφ' όλης της ύλης για όλα τα ανοιχτά ζητήματα.
Η ίδια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις εβδομάδες ώστε να διαπιστωθεί τι υλοποιήθηκε ως εκείνη τη στιγμή.

Ακόμη, ανάμεσα στα ζητήματα που βρίσκονται στην έρευνα των ανακριτικών αρχών είναι:

Η υπόθεση της UniastrumΤα δάνεια με πρωταγωνιστή τον ΧλωρακιώτηΟ ELATα δάνεια της πρώην Λαϊκής Τράπεζας

Μαραθώνια την ίδια ώρα ήταν η συνάντηση Ορφανίδη με τον Γενικό Ελεγκτή για ELA και πωλήσεις τραπεζών στην Ελλάδα. Η συζήτηση κινήθηκε στα ευρήματα που έχει εντοπίσει μέχρι αυτή τη στιγμή ο Γενικός Ελεγκτής αλλά και στα όσα ανέφερε στη Βουλή ο κ. Ορφανίδης προχθές.

Keywords
Τυχαία Θέματα