Στις 20 Σεπτεμβρίου επιβολή ποινής για διάρρηξη και κλοπή

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα ένα πρόσωπο από τη Ρουμανία για εμπλοκή σε υπόθεση διάρρηξης κατοικίας, που διαπράχθηκε στις 2 Αυγούστου του 2014.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης, ο κατηγορούμενος διέρρηξε κατοικία και απέσπασε απ’ αυτή χρυσαφικά και ένα ρολόι αξίας 123.375 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, καθώς και τέσσερα διαβατήρια.

Η κατηγορούσα αρχή, που εκπροσωπήθηκε στην υπόθεση από τον δημόσιο κατήγορο Σίμο Συμεού, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο, ενώ ζήτησε όπως

κατασχεθούν και καταστραφούν τα τεκμήρια, αλλά και όπως παραδοθούν τα διαβατήρια στους νόμιμους δικαιούχους.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρος Κώστας Σιαηλής στην αγόρευση του στο δικαστήριο για μετριασμό της ποινής του πελάτη του, αναφέρθηκε στην άμεση παραδοχή του στις διωκτικές αρχές, γεγονός -όπως είπε- που αποδεικνύουν την ειλικρινή μεταμέλειά του.

Ο κ. Σιαηλής ανέφερε πως ο εγκέφαλος της διάρρηξης και της κλοπής δεν ήταν ο πελάτης του αλλά άλλο πρόσωπο με καταγωγή από τη Σερβία, προσθέτοντας πως αυτός ήταν που παρέσυρε τον πελάτη του και τον έφερε μαζί του στην Κύπρο. Ήταν, συνέχισε, το συγκεκριμένο πρόσωπο που εντόπισε την κατοικία και αυτός που καρπώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου όλη τη λεία της διάρρηξης.

Ο δικηγόρος ανέφερε επιπρόσθετα πως ο κατηγορούμενος πήρε το ποσό των 7.000 ευρώ από τη διάρρηξη τόσο από τα χρήματα που έκλεψαν όσο και από τις πωλήσεις των χρυσαφικών.

Για σκοπούς μετριασμού της ποινής ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ανέφερε πως πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας, που έχει παραδεχτεί και πως έχει δύο παιδιά, ηλικίας 2 και 8 ετών.

Πρόσθεσε δε, πως ο κατηγορούμενος έχει επικοινωνία με το παιδί του και πριν τη συμμετοχή του στην διάρρηξη και κλοπή εργαζόταν και συντηρούσε την οικογένεια και τα παιδιά του, μέχρι που συνελήφθη από τις ρουμανικές αρχές.

Ο κατηγορούμενος, είπε ο συνήγορος υπεράσπισης, υπόσχεται πως δε θα περιπέσει σε άλλη παρανομία, σημειώνοντας πως σύμφωνα με τη Νομολογία, άτομα τέτοιας νεαρής ηλικίας με λευκό ποινικό μητρώο είναι παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη για το μετριασμό της ποινής.

Επίσης ο κ. Σιαηλής αναφέρθηκε στο ότι κρατείται στις φυλακές μιας ξένης χώρας και στο διάστημα της κράτησης του δε θα υπάρχει η δυνατότητα να δέχεται επισκέψεις από τα συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα. Κάλεσε τέλος το δικαστήριο να τον κρίνει με επιείκεια.

Ο κ. Συμεού ωστόσο, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί να εκτίσει την ποινή του στη χώρα του.

Ο δικαστής όρισε ημερομηνία για την επιβολή της ποινής την 20η Σεπτεμβρίου 2016 στις 10:30 το πρωί.

Διέταξε επίσης όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τότε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα