Στην Ανδόρα για την Κ.Σ.ΟΑΣΕ μεταβαίνουν Κύπριοι Βουλευτές

Στην Ανδόρα για να συμμετάσχουν στη 16η Φθινοπωρινή Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), αναχωρούν τη Δευτέρα τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας βουλευτές Ανδρέας Καυκαλιάς, Κυριάκος Χατζηγιάννη και Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί κοινοβουλευτική διάσκεψη με γενικό θέμα: «Ασφάλεια στην περιοχή του ΟΑΣΕ:

Nέες προκλήσεις, νέα καθήκοντα», με επιμέρους θέματα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την κλιματική αλλαγή, καθώς και την εκπαίδευση, ως εχέγγυο σταθερότητας και ανάπτυξης.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης το ετήσιο Μεσογειακό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ του ΟΑΣΕ, με θέμα την προώθηση της ασφάλειας και της συνεργασίας στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο κ. Καυκαλιάς θα πάρει επίσης μέρος στη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής, στην οποία μετέχουν το Προεδρείο της Συνέλευσης και οι επικεφαλής των αντιπροσωπιών

Στο περιθώριο της Φθινοπωρινής Συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με θέμα την πολιτική συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες. Στη συνάντηση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ και την οποία συνδιοργανώνουν οι φινλανδική και η κυπριακή αντιπροσωπία, θα απευθύνει εισαγωγικό χαιρετισμό ο κ. Χατζηγιάννη, υπό την ιδιότητα του Εισηγητή της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα της Κ.Σ.ΟΑΣΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα