Στη Σύνοδο των Αρχηγών Αστυνομίας EPCC 2017 ο Αρχηγός

Οι πιο σοβαρές προκλήσεις για τη δημόσια ασφάλεια στην Ευρώπη και διεθνώς απασχόλησαν τη διήμερη σύνοδο των Αρχηγών Αστυνομίας των κρατών μελών της Ε.Ε με τη συμμετοχή του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Η σύνοδος «European Police Chief’s Convention – EPCC 2017” πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στο Αρχηγείο της EUROPOL στη Χάγη και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη συνάντηση Αρχηγών Αστυνομίας και επικεφαλής Φορέων Επιβολής του Νόμου στο πλαίσιο του EPCC. Πέραν των Αρχηγών Αστυνομίας των 28 κρατών μελών, στη σύνοδο έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου από 23 μη κράτη-μέλη της Ε.Ε., έξι οργανισμοί της Ε.Ε., οκτώ διεθνείς οργανισμοί, καθώς επίσης εμπειρογνώμονες και ειδικοί του ιδιωτικού και ακαδημαϊκού τομέα. Τη σύνοδο οργάνωσαν από κοινού η Europol και η Αστυνομία της Εσθονίας, μέσα στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης έγινε ευρεία συζήτηση σε ότι αφορά υψίστης σημασίας θέματα για τη δημόσια ασφάλεια, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διαχείριση, από πλευράς οργανισμών επιβολής του Νόμου, της τρομοκρατικής, εξτρεμιστικής και βίαιης προπαγάνδας στο διαδίκτυο, καθώς και της αξιοποίησης πληροφοριών ως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την επιτυχή διερεύνηση υποθέσεων τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος. Επιπλέον στο επίκεντρο τέθηκε το έγκλημα και οι διαστάσεις που προσλαμβάνει στην εποχή της τεχνολογίας και ιδίως το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και η εμπορία προσώπων.

Κατά τη διάρκεια του EPCC πραγματοποιήθηκαν επίσης τρεις συναντήσεις υψηλού επιπέδου: Συνάντηση των Αρχηγών Αστυνομίας και των επικεφαλής των Υπηρεσιών Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, συνάντηση αντιπροσωπειών των μη Κρατών - Μελών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα “EUROMED” της Ε.Ε. και το “European Customs D.G. Meeting”

Keywords
Τυχαία Θέματα