Στη σκιά του ISIS η υποδοχή του νέου έτους στον πλανήτη

Αντίστροφα μετρά ο πλανήτης για την υποδοχή του νέου έτους, στη σκιά των τρομοκρατικών απειλών του ISIS για αιματοκύλισμα την Πρωτοχρονιά.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα υποδεχθούν το νέο έτος οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, που έχουν μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να αναπτύσσονται σε όλες τις μεγάλες πλατείες όπου αναμένεται κοσμοσυρροή.

Στη Γερμανία, που έχει μετατραπεί σε «αστακό», καθώς προσπαθεί ακόμη

να συνέλθει από την τρομοκρατική επίθεση του περσινού Δεκεμβρίου, σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που περιφρουρούν τις αγορές με βαρύ οπλισμό, υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, οδοφράγματα και τεθωρακισμένα οχήματα.

Στην Πύλη του Βραδεμβούργου, όπου συγκεντρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι για να υποδεχθούν το νέο έτος, θα γίνεται αυστηρός έλεγχος, ενώ απαγορεύεται η μεταφορά τσαντών και σακιδίων.

Στο Βερολίνο, οι αρχές, με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού, έχουν δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» για γυναίκες, μετά τα περσινά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στην Κολωνία, πάνω από 1.400 αστυνομικοί θα περιφρουρούν το κέντρο της πόλης, ενώ τα πυροτεχνήματα απαγορεύτηκαν.

Στο Αμβούργο θα αναπτυχθούν επιπλέον κινητές αστυνομικές μονάδες σε διάφορα σημεία.

Στη Γαλλία 140.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί για να περιφρουρούν τους δημόσιους χώρους, τις πλατείες, τα ΜΜΜ και τα εμπορικά κέντρα.

7.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο Παρίσι. Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του Ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Στη Βρετανία στο Λονδίνο ένοπλα μέλη της αστυνομίας θα πραγματοποιούν περιπολίες, στο πλαίσιο του σχεδίου της Σκότλαντ Γιαρντ να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή απειλή.

Στη Μαδρίτη οι Αρχές έχουν τοποθετήσει, επιπλέον, κάμερες ασφαλείας, ενώ στο κέντρο της πόλης θα απαγορευτεί η είσοδος σε φορτηγά και βαν.

Στην κεντρική πλατεία Plaza del Sol δε θα επιτρέπονται γυάλινα μπουκάλια, πυροτεχνήματα και σημαίες, ενώ ο αριθμός των πολιτών που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την αντίστροφη μέτρηση περιορίστηκε από 25 σε 20 χιλιάδες.

Στην Ιταλία οι έλεγχοι σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς τρένων έχουν αυστηροποιηθεί. Από «κόσκινο» θα περάσουν όσοι επιθυμούν να κάνουν Πρωτοχρονιά στην Piazza Navona της Ρώμης.

Στις ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη 165 οχήματα θα τοποθετηθούν σε σημεία κλειδιά και κυρίως στις προσβάσεις της πλατείας Τάιμς Σκουέρ, η οποία μετατρέπεται, επίσης, σε αστακό καθώς επιστρατεύθηκαν ακόμη και ελεύθεροι σκοπευτές.

Στη δημοφιλέστερη πλατεία του πλανήτη, αναμένονται περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι για να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Στη Ρωσία ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στη Μόσχα, και σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι ειδικές μονάδες ασφαλείας.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να γιορτάσει την έλευση της νέας χρονιάς υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στοιχειωμένη από την επίθεση της Πρωτοχρονιάς στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, που είχε στοιχίσει τη ζωή 39 ανθρώπων.

Πάνω από 40.000 άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης θα αναπτυχθούν στην Κωνσταντινούπολη, αριθμός υπερδιπλάσιος από τη δύναμη, που είχε αναπτυχθεί πέρυσι, και οι Αρχές έχουν απαγορεύσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις σε πολλές συνοικίες.

Αυτό ισχύει ιδίως για την εμβληματική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, στην καρδιά της ευρωπαϊκής πλευράς της πόλης, και τις συνοικίες Μπεσίκτας και Σίσλι.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, αστυνομικοί μεταμφιεσμένοι σε μικροπωλητές θα βρίσκονται στην πλατεία Ταξίμ.

Η διεύθυνση ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο φορτηγών στο κέντρο.

Στην Άγκυρα, όπου θα αναπτυχθούν περίπου 9.700 άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης, μεγάλες οδικές αρτηρίες θα είναι κλειστές για την κυκλοφορία και θα γίνονται σωματικοί έλεγχοι ακόμη και στους πεζούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα