Στη Μόσχα για το Οικονομικό Φόρουμ Gaidar ο Γ. Βασιλείου

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου μεταβαίνει στη Μόσχα στις 13 Ιανουαρίου για να συμμετάσχει στις εργασίες του 6ου ετήσιου Οικονομικού Φόρουμ Gaidar, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 μέχρι τις 18 Ιανουαρίου

Ο κ. Βασιλείου, ο οποίος μεταβαίνει στη Μόσχα μετά από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, θα συμμετάσχει στη συζήτηση ειδικών με θέμα "Παγκόσμια Ανάπτυξη - Μακροοικονομικές Προβλέψεις".

Το κύριο θέμα του Φόρουμ θα είναι "Οι Νέες Διαστάσεις

στην Ανάπτυξη της Ρωσίας και του Κόσμου".

Οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ θα συζητήσουν τα προβλήματα της παγκόσμιας και περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις νέες παγκόσμιες ισορροπίες, τη χρηματοπιστωτική, οικονομική και κοινωνική πολιτική, το επιχειρηματικό κλίμα, και την περιφερειακή ανάπτυξη. Η παρουσία της Ρωσίας στην παγκόσμια οικονομία και η προεδρία της χώρας στην Ένωση των πέντε μεγάλων αναδυόμενων εθνικών οικονομιών BRICS, δηλαδή Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, θα είναι μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που θα συζητηθούν.

Στο Φόρουμ συμμετέχουν διάσημοι οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο, καθηγητές μεγάλων διεθνών πανεπιστημίων, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας, η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, και πολλές άλλες προσωπικότητες.

Το Φόρουμ Gaidar είναι το σημαντικότερο ετήσιο διεθνές επιστημονικό συνέδριο στον τομέα της οικονομίας στη Ρωσία. Το Φόρουμ ιδρύθηκε το 2010 ως φόρος τιμής στη μνήμη του Yegor Gaidar, κορυφαίου Ρώσου οικονομολόγου και αρχιτέκτονα των ρωσικών μεταρρυθμίσεων στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα