Στη Μάλαγα για το γύρο του θριάμβου η Ρεάλ

Για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία, ο τίτλος στο ισπανικό πρωτάθλημα θα κριθεί -μαθηματικά τουλάχιστον- την τελευταία αγωνιστική της σεζόν. Πέντε χρόνια μετά την τελευταία «στέψη» της, η Ρεάλ Μαδρίτης απέχει ένα βαθμό από την κατάκτηση του 33ου τροπαίου στην ιστορία της και μόνο αν δείξει τάσεις... αυτοχειρίας θα χάσει τον τίτλο.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν αντιμετωπίζει το βράδυ της Κυριακής στο «Ροσαλέδα» τη βαθμολογικά αδιάφορη Μάλαγα και της αρκεί μία ισοπαλία για να «σφραγίσει» το πρωτάθλημα, το οποίο εν πολλοίς εξασφάλισε με τις πέντε διαδοχικές

νίκες που σημείωσε, μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο clasico του «Μπερναμπέου». Η λογική λέει ότι οι «μερένγκες» θα πανηγυρίσουν την Κυριακή, αλλά θα πρέπει γρήγορα να παραμερίσουν τη χαρά τους και να προετοιμαστούν για τον τελικό του Champions League με τη Γιουβέντους, στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ.

Στην... απίθανη περίπτωση που η Μάλαγα του (ένθερμου φίλου της Ρεάλ) Μίτσελ κάνει την έκπληξη και νικήσει, το τρόπαιο θα παραμείνει στη Βαρκελόνη, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η Μπαρτσελόνα θα νικήσει την Εϊμπάρ , ώστε να ισοβαθμήσει με τη Ρεάλ και να πάρει τον τίτλο, χάρη στα καλύτερα αποτελέσματα που έχει στα μεταξύ τους παιχνίδια (νίκη και ισοπαλία). Στο αποχαιρετιστήριο ματς του Λουίς Ενρίκε στο «Καμπ Νου», οι «μπλαουγκράνα» θα πρέπει να κάνουν το χρέος τους, έχοντας στην άκρη του μυαλού και τον τελικό κυπέλλου με την Αλαβές, στις 27 Μαϊου.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής, το μόνο ενδιαφέρον βρίσκεται στη μάχη τριών ομάδων για τις θέσεις 5-7 και τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η Βιγιαρεάλ έχει πλεονέκτημα ενός βαθμού αλλά και δύσκολη αποστολή στη γειτονική Βαλένθια, ενώ ακόμη πιο δύσκολο έργο έχει η Αθλέτικ Μπιλμπάο, που είναι η... καλεσμένη της Ατλέτικο Μαδρίτης στο τελευταίο παιχνίδι των «ροχιμπλάνκος» στο ιστορικό «Βιθέντε Καλντερόν». Η Σοσιεδάδ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έβδομη θέση (υστερί στην ισοβαθμία με την Αθλέτικ), παίζει στο Βίγκο με τη Θέλτα και έχει την ευκαιρία να ανέβει και να εξασφαλίσει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Υπενθυμίζεται ότι ο έβδομος της κατάταξης δίνει προκριματικά στην Ευρώπη, ενώ ενδέχεται να μείνει και εκτός νυμφώνος, αν η Αλαβές κατακτήσει το κύπελλο (σε αυτή την περίπτωση προκριματικά θα παίξει ο έκτος του πρωταθλήματος).

Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Primera Division:

Γρανάδα-Εσπανιόλ 20/5

Σπόρτινγκ Χιχόν-Μπέτις 20/5

Λεγανές-Αλαβές 20/5

Λα Κορούνια-Λας Πάλμας 20/5

Σεβίλη-Οσασούνα 20/5

Θέλτα-Σοσιεδάδ 21/5

Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 21/5

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 21/5

Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης 21/5

Μπαρτσελόνα-Εϊμπάρ 21/5

Keywords
Τυχαία Θέματα