Στη Γενεύη αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης

Η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Συρίας, που πρόκειται να συμμετάσχει στον όγδοο γύρο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αναμένεται να φτάσει αύριο, Τετάρτη, στην Ελβετία, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του οργανισμού.

«Η αποστολή της κυβέρνησης δεν έχει φτάσει ακόμη, όμως ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία έλαβε ένα μήνυμα το οποίο ανέφερε ότι προβλέπεται να φτάσει αύριο (Τετάρτη)», επεσήμανε η Αλεσάντρα Βελούτσι,

εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, η ανατολική Γούτα στην επαρχία της Δαμασκού, έγινε ξανά σήμερα στόχος βομβαρδισμών, όμως λιγότερο σφοδρών από αυτούς των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Ρωσία πρότεινε τη Δευτέρα την επιβολή εκεχειρίας στην πολιορκημένη ανατολική Γούτα στις 28 και 29 Νοεμβρίου, όμως ούτε η συριακή κυβέρνηση ούτε οι αντάρτες ανακοίνωσαν αν θα την τηρήσουν.

Ωστόσο, το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι δεν καταγράφηκαν θάνατοι από τον χθεσινό βομβαρδισμό. Ένας Σύρος αξιωματούχος επεσήμανε, από την πλευρά του, ότι η κατάσταση στην περιοχή σήμερα είναι ήρεμη.

Το Σαββατοκύριακο ο βομβαρδισμός από τις κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον της Γούτα εντάθηκε, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 43 άνθρωποι να σκοτωθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα, σημείωσε το Παρατηρητήριο. Παράλληλα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 13 πύραυλοι έπληξαν τη Δευτέρα περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο της Δαμασκού.

Η ανατολική Γούτα περιλαμβάνεται στις «ζώνες αποκλιμάκωσης» που έχουν συμφωνηθεί από τον στρατό και τους αντάρτες στη δυτική Συρία, έπειτα από μεσολάβηση της Ρωσίας, όμως οι συγκρούσεις συνεχίζονταν.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα