Σθεναρή υποστήριξη Χίλαρι Κλίντον σε λύση του Κυπριακού

Η υποστήριξη από μέρους της Χίλαρι Κλίντον σε μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, που θα επανενώνει την Κύπρο ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, εκφράζεται στις προεκλογικές της θέσεις, σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα στην ηλεκτρονική της έκδοση GreekNewsOnline, η εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα "Greek News".

"Η Χίλαρι υποστηρίζει σθεναρά

τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης για την επανένωση την Κύπρου ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Υποστηρίζει τις κυπριακής ηγεσίας διαπραγματεύσεις υπό τη διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών ως την καλύτερη μέθοδο για να επιτευχθεί μια ακριβοδίκαιη και βιώσιμη λύση. Η Χίλαρι βλέπει την Κύπρο ως στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών και εκτιμά τη στενή συνεργασία μας με την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προώθηση των κοινών διατλαντικών προτεραιοτήτων μας", αναφέρεται.

Αναφορά και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Στις προεκλογικές θέσεις της κ. Κλίντον γίνεται επίσης αναφορά στους δεσμούς της Δημοκρατικής υποψήφιας με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και στις απόψεις της για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την ελάφρυνση του χρέους και τη μεταναστευτική κρίση.

Η κ. Κλίντον είναι η μόνη προεδρική υποψήφιος στις φετινές εκλογές που διατύπωσε δημόσια απόψεις για τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα σε σχέση με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στις προεκλογικές της θέσεις, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ιστορική φίλη και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και υπογραμμίζεται ότι η διμερής σχέση είναι κρίσιμης σημασίας για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και της ασφάλειας, του εμπορίου και των επενδύσεων, καθώς και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων για την Ευρώπη. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και για τη χρήση της βάσης της Σούδας από το αμερικανικό ναυτικό.

Στήριξη σε Ελλάδα για λύση στην οικονομία

Σε σχέση με την οικονομία, επισημαίνεται ότι ως πρόεδρος των ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας και των πιστωτών της να βρουν λύσεις ώστε η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, ενώ θα προσφέρεται μια πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη μέσω της ελάφρυνσης του χρέους.

Η Δημοκρατική υποψήφια απευθύνει παράλληλα πρόσκληση για μια ισχυρή διεθνή απάντηση στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση, ενώ πλέκει το εγκώμιο της Ελλάδας και του ελληνικού λαού για τις τεράστιες προσπάθειες να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια και συνδρομή στις εκατοντάδες χιλιάδες των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν εισέλθει στη χώρα από το 2015.

Τέλος υπάρχει αναφορά και στις θέσεις της Χίλαρι Κλίντον σε ορισμένα από τα ζητήματα της αμερικανικής κοινωνίας, όπως η οικονομία, η μετανάστευση, η εκπαίδευση και το σύστημα υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα