Στα €94 εκατομμύρια οι πωλήσεις ακινήτων από την Τρ.Κύπρου

Στα €94 εκατομμύρια ανήλθαν οι πωλήσεις ακινήτων από τη Μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΔΑ) που συστάθηκε στην Τράπεζα Κύπρου, προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση ακινήτων που αποκτήθηκαν μέσω συμφωνιών ανταλλαγής χρέους με ακίνητα (debt for property swaps).

Η Μονάδα άρχισε τη λειτουργία της το Μάρτιο, ως ένα πρόσθετο

εργαλείο για την αποκλιμάκωση των ΜΕΔ.

Ήδη η Μονάδα έχει προχωρήσει στην πώληση ακινήτων ύψους €94 εκατ, ενώ βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο για την πώληση ακινήτων άλλων €45 εκατ.

Η Μονάδα, η οποία έχει συμπληρώσει πλέον τις διαδικασίες και τα συστήματά της, έχει αναλάβει τη διαχείριση ακινήτων με λογιστική αξία €1,1 δισ, εκ των οποίων ακίνητα αξίας €694 δισ να αποκτώνται στο β` εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακίνητα με τουριστικές προοπτικές στην πρώτη γραμμή

Στα ακίνητα που πωλούνται δεν περιλαμβάνονται πρώτες κατοικίες, αλλά εξοχικές κατοικίες, παραλιακή γη και αγροτικά τεμάχια, ενώ ζήτηση εκδηλώνεται τόσο από ξένους όσο και από εγχώριους επενδυτές.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σχετίζεται με την τουριστική βιομηχανία, εν μέσω της αύξησης του ρεύματος τουριστικών αφίξεων στην Κύπρο, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από επενδυτές που επιζητούν την απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας.

Όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές, ξένες εταιρείες που συνδέονται με την τουριστική βιομηχανία, εκδηλώνουν ενδιαφέρον για ακίνητα που μπορούν να μετατραπούν σε τουριστικές μονάδες.

Παράλληλα, η ΜΔΑ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες διάθεσης άλλων τριών ξενοδοχείων, μια διαδικασία που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πέραν 120 ενδιαφερόμενων επενδυτών που έχουν ήδη πάρει τις σχετικές πληροφορίες.

Επίσης ξεκίνησε η λειτουργία της ιστοσελίδας της Μονάδας (www.remuproperties.com), η οποία όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα.

Πάντως με βάση τις ίδιες πληροφορίες η δυναμική στις πωλήσεις αναμένεται να κορυφωθεί περί τα τέλη του έτους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
www.remuproperties.com
Τυχαία Θέματα