Σ.Σαμψών H απόφαση για μειωμένη θητεία θα εφαρμοσθεί

Στην προκήρυξη 3 χιλιάδων θέσεων επαγγελματιών οπλιτών προχωρεί το Μάϊο η κυβέρνηση. Η απόφαση αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή καθώς δεν χρειάζεται έγκριση της από τη βουλή.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Μιχαηλίδης ανέφερε πως η προκήρυξη των 3 χιλιάδων θέσεων επαγγελματιών οπλιτών θα γίνει στις αρχές Μαϊου και η πρόσληψη τους τοποθετείται γύρω στο Σεπτέμβριο - Οκτώβριο για να είναι έτοιμοι και εκπαιδευμένοι ούτως ώστε οι 15Β κλάση να απολυθεί τον Ιανουάριο του 2017.

Το κονδύλι για την πρόσληψη των

οπλιτών είναι αποτέλεσμα εξοικονομήσεων του 2016. Σχετική επιστολή απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή. Αναφορικά με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για μείωση της στρατιωτικής θητείας ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτηρης Σαμψών διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστεί.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρη Σαμψών οι αποφάσεις που προωθούνται δεν επηρεάζουν το αξιόμαχο της εθνικής φρουράς, αντίθετα αποτελούν μέρος του εκσυγχρονισμού και της αναδιοργάνωσης του σώματος.

Αναμένεται ότι θα εξεταστούν εκ νέου περιπτώσεις όσων δικαιούνται μειωμένη θητεία, ώστε αυτή να τύχει περαιτέρω μείωσης.

Keywords
Αναζητήσεις
γιατρος απο λεμεσο εκβιαζεται απο
Τυχαία Θέματα