Σπαράζουν τα τελευταία λόγια της Νανάς: «Δεν θέλω άλλο πόνο»

Μονοπωλεί τα ελλαδικά μέσα η είδηση του θανάτου της Νανάς Καραγιάννη, της δημοσιογράφου που πάλευε τα τελευταία χρόνια με τη νευρική ανορεξία. Τον τελευταίο καιρό φαινόταν να είναι καλύτερα. Αυτό λένε φίλοι και γνωστοί της που μιλούν από χθες το απόγευμα, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της.

Η 38χρονη εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην Κυψέλη. Συγκλονιστική, εξάλλου, είναι η περιγραφή της δημοσιογράφου Ρομίνας Ξυδά, από το protothema.gr,

η οποία έλαχε να "κουβαλά" το φορτίο της σύνταξης και δημοσιοποίησης της τελευταίας συνέντευξης της Νανάς, η οποία θα προβληθεί στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας την ερχόμενη Κυριακή.

Συναντηθήκαμε την περασμένη Πέμπτη. Σ’ ένα καφέ στα Κάτω Πατήσια: «Μόνο φωτογράφο μη φέρεις», μου είχε πει. «Έλα μόνη σου. Την ψυχή μου θέλω να σου ανοίξω. Φωτογράφισε αυτήν…». Φτάνω στο ραντεβού μας μία ώρα νωρίτερα, στις δέκα το πρωί. Νιώθω την ανάγκη για λίγο χρόνο μόνη μου, να ζυμώσω μέσα μου τις ατάκες και τις εικόνες της πριν το μεγάλο μας ραντεβού, πριν τη μετατροπή του συναισθήματος σε ξερές δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Δεν προλαβαίνω.

Μόλις χθες η τελευταία φωτό της Νανάς με την κολλητή της

Τη βλέπω να με περιμένει καθισμένη στην άκρη ενός κεντρικού τραπεζιού. Μπροστά της, ένας καφές κι ένα τασάκι γεμάτο αποτσίγαρα. Της δίνω το χέρι μου, το ακουμπάει απαλά -τόση είναι η δύναμή της- κι ύστερα μου λέει ότι πρέπει να φάω. Πως είμαι πολύ αδύνατη, ίδια με εκείνη. Δεν είμαι, αλλά η Νανά δεν το βλέπει. Δεν της χαλάω χατίρι. Παραγγέλνει κρουασάν, τυρόπιτες, «κι ό,τι άλλο έχετε γιατί πεινάμε». Μοιάζει να είναι καλά. Πού και πού τσιμπολογάει σαν πουλάκι, συνεχώς ανάβει το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο: «Δεν θα το κόψω ποτέ. Μόνο αυτό μου έμεινε…».

«.. Βγαίνουμε οι δυο μας, ένα σώμα, στην Πατησίων. Αυτοκίνητα, βλέμματα, κίνηση, κόσμος, αποχαιρετιστήριο φιλί, τελευταία ατάκα: «Ωραία να τα γράψεις. Αισιόδοξα. Δεν αντέχω άλλη λύπη. Δεν μπορώ άλλα δάκρυα. Δεν θέλω άλλο πόνο», αναφέρει μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος.

Με πληροφορίες και αποσπάσματα από το protothema.gr

Keywords
Αναζητήσεις
σπαραζουν τα τελευταια λογια της νανας 2016
Τυχαία Θέματα