Σπάει το κλειστό κλάμπ στη Λέσχη Ιπποδρομιών

Έπειτα από μια θυελλώδη Ολομέλεια στιγματισμένη από αντεγκλήσεις, διακοπή και βαριές κουβέντες, η Βουλή ενέκρινε το μεσημέρι σε νόμο το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα σωματεία και τα ιδρύματα.

Ο νέος νόμος έλαβε την έγκριση 45 παρόντων βουλευτών και την αρνητική ψήφο του Ζαχαρία Κουλία.Το τι, όμως, προηγήθηκε καταμαρτυρεί και τις σκιές που υπήρχαν πίσω από τις αλλεπάλληλες αναβολές της ψήφισης του.

Το ΔΗΚΟ υπέβαλε αίτημα για νέα

αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου, γεγονός το οποίο πυροδότησε την αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο οποίος έκανε λόγο για την προσπάθεια κάποιων να εξυπηρετήσουν τεράστια συμφέροντα. Η συζήτηση περιστράφηκε στις λέσχες, φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τη Λέσχη Ιπποδρομιών. Ο Γιώργος Περδίκης, έκανε μάλιστα λόγο για σημεία και τέρατα.

Το κλίμα εντάθηκε και έπειτα από υπονοούμενα και αιχμές ανάμεσα σε βουλευτές τέθηκε σε ψηφοφορία διά της ανατάσεως των χεριών, το αίτημα για αναβολή με το αποτέλεσμα να διαμορφώνει ισοψηφία 25 με 25. Ο ΔΗΣΥ ζήτησε επανάληψη της ψηφοφορίας και το νέο αποτέλεσμα κατέδειξε 26 ψήφους υπέρ της αναβολής της ψήφισης και 25 υπέρ.

Υπήρξαν όμως έντονες αντιδράσεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι βουλευτής του ΔΗΣΥ βρισκόταν εκτός αιθούσης κατά την πρώτη ψηφοφορία. Εν πάσει περιπτώσει ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έκανε αποδεκτή τη δεύτερη ψηφοφορία, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, να ζητήσει ολιγόλεπτη διακοπή της Ολομέλειας.

Μισή ώρα αργότερα, επανήρχησε η σύνοδος με τον Ζαχαρία Κουλία να αιτείται την αποδοχή προφορικής τροπολογίας, η οποία να εξαιρεί τις λέσχες απο τίς πρόνοιες του νόμου. Συναφή τροπολογία, είχε κατατεθειμένη και ο ΔΗΣΥ, η οποία εξαιρούσε του νόμου τη Λέσχη Ιπποδρομιών. Ακολούθησε νέο κύμα έντασης και αλληλοκατηγοριών.

Η τροπολογία δεν έγινε αποδεκτή και υπεδείχθη από τον Δημήτρη Συλλούρη τα οποία νομικά κενά να ρυθμιστούν με τροποποιήσεις από τον Σεπτέμβρη.

Πίσω από την όλη αντιπαράθεση κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα.Πρώτα - πρώτα με τον νέο νόμο, σπάει το κλειστό κλαμπ της Λέσχης Ιπποδρομιών, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες με τεράστια ακίνητη περιουσία.

Πλέον, θα δικαιούται όποιος θέλει να γίνεται μέλος και το Διοικητικό Συμβούλιο θα προκύπτει έπειτα από εκλογές. Και δεύτερον, εξίσου σημαντικό, πλέον μπαίνει μέσα ο Γενικός Ελεγκτής για πραγματοποιεί διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο της Λέσχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα