Σιζόπουλος:Η ουσία βρίσκεται στο περιεχόμενο της λύσης (Vid)

Τα κόμματα τα οποία συνεργαζόμαστε για την υποστήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου, θέλουμε η λύση αυτή να έχει πρόνοιες που να οδηγούν σε ένα φυσιολογικό κράτος. Με πρόσχημα την ονοματολογία, έχουμε προβεί σε μια σειρά υποχωρήσεων, που η λύση τελικά θα είναι συνομοσπονδία», δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Πρόεδρος τη ΕΔΕΚ είπε πως η ΔΔΟ είναι ένα όνομα χωρίς

περιεχόμενο, που στην προσπάθειά μας να τής δώσουμε περιεχόμενο, δεν οδηγούμαστε σε δημοκρατική λύση.

«Με δικαιολογία τη συγκεκριμένη ονοματολογία, και η παρούσα αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση, έχουν αποδεχτεί πρόνοιες που οδηγούν στο σημερινό αποτέλεσμα», είπε, προσθέτοντας «Η ουσία είναι στο περιεχόμενο και αυτή είναι η κοινή συνισταμένη με τον Ν. Παπαδόπουλου».

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως πλαίσιο και βάση του διαλόγου είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος στην ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, την οποία επικαλούνται ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, είπε «Αν εξαιρέσουμε τον τίτλο ΔΔΟ, η απόφαση προβλέπει την ενότητα του κράτους και της οικονομίας, την αποχώρηση στρατευμάτων, κατάργηση εγγυήσεων και αποχώρηση εποίκων. Αυτά όλα, τα περιλαμβάνει το έγγραφο Γκουτέρες;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως πανηγυρίζουν για τις υποχωρήσεις του εγγράφου Γκουτέρες, σημειώνοντας πως ούτε το ΑΚΕΛ αλλά ούτε και ο Αναστασιάδης θα είναι σε θέση να αποσύρουν το πλαίσιο Γκουτέρες».

Μόνο κάποιος που δεν τα έχει αποδεχτεί νομιμοποιείται να αποσύρει αυτές τις προτάσεις, και αυτός είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος».

Μεταξύ άλλων, είπε πως απαιτείται η σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, για να συζητηθεί η διεθνής πτυχή, η οποία να επιλυθεί στη βάση του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί εθνικιστικών θέσεων, είπε πως η τακτική αυτή παραπέμπει σε δηλώσεις του κ. Ακιντζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα