Σιζόπουλος προκαλεί Βίκτωρα

«Εάν ο Αναπλ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ισχυρίζεται ότι αυτά που λέω είναι ψέματα, τότε τον προκαλώ να δώσει τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου στη δημοσιότητα».

Αυτό δήλωσε ο Μ. Σιζόπουλος στο «Μεσημέρι και Κάτι», κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Β. Παπαδόπουλου που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι ισχυρισμοί του κ. Σιζόπουλου για συγκεκριμένες πρόνοιες στο τραπέζι των συνομιλιών ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».

Περαιτέρω, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέκρυψε σοβαρά στοιχεία από τη Βουλή

και τον λαό.

Προς ενίσχυση της θέσης του έφερε το εξής παράδειγμα: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε χθες ότι υπάρχει συναντίληψη στις 4 βασικές ελευθερίες. Αυτό δεν ισχύει. Υπάρχει σύγκλιση μόνο για τις 2 από τις 4 ελευθερίες».

Καταλήγοντας, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να υποστηρίζει ότι η ΕΔΕΚ λέγει ψέματα, τότε θα αναγκαστεί να τους δώσει τις απαντήσεις που τους αρμόζει.

Ανακοίνωση ΕΔΕΚ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέκρυψε σημαντικά στοιχεία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέκρυψε σημαντικά στοιχεία κατά τη χθεσινή ενημέρωση στη Βουλή που αφορούν κυρίως τις συγκλίσεις που έχει συμφωνήσει με κύριο στόχο να ωραιοποιήσει την κατάσταση και να αποκρύψει τις σημαντικές υποχωρήσεις τις οποίες έχει προβεί χωρίς ανταλλάγματα και να μην επιβεβαιώσει ότι οι συγκλίσεις του αφορούν μοντέλο ιδιότυπης συνομοσπονδίας και όχι ομοσπονδίας ̇ και τέλος, για να μην επιβεβαιωθεί ότι οι συγκλίσεις αυτές περιλαμβάνονταν στο σχέδιο Ανάν και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και χειρότερες.

Για παράδειγμα:

Ο Πρόεδρος μας είπε ότι θα κατοχυρώνονται οι τέσσερις βασικές ελευθερίες αλλά ήδη έχει συμφωνήσει ότι μόνο δυο βασικές ελευθερίες θα κατοχυρωθούν: η διακίνηση και η διαμονή. Για την απόκτηση περιουσίας και τα εκλογικά δικαιώματα τίθενται προϋποθέσεις και δεν θα επιτρέπεται σε όλους τους πολίτες να τα ασκήσουν. Θα υπάρχουν πολίτες που θα μπορούν να διαμένουν σε ένα συνιστών τμήμα αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα ούτε να αποκτήσουν περιουσία, ούτε να έχουν εκλογικά δικαιώματα. Σε ποια χώρα μέλος της ΕΕ και σε ποια ομοσπονδία υπάρχει αυτό το στοιχείο; Πως κατοχυρώνεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο όταν σήμερα ένας Κύπριος πολίτης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αγοράσει περιουσία οπουδήποτε στην ΕΕ αρκεί να είναι νόμιμη η προέλευση των χρημάτων του, αλλά να μην μπορεί να το πράξει στην ίδια του την πατρίδα; Όταν σήμερα μετά από έξι μήνες μόνιμης εγκατάστασης σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ έχεις δικαίωμα να υποβάλλεις αίτηση για να αποκτήσεις εκλογικά δικαιώματα γιατί αυτό δεν θα μπορείς να το αποκτήσεις στη δική σου την πατρίδα;

Απέκρυψε ότι οι αποφάσεις στο ανώτατο νομοθετικό όργανο που είναι η Γερουσία (και η οποία θα συγκροτείται στη βάση εθνοτικής προέλευσης 20 + 20 γερουσιαστές) θα λαμβάνονται με ξεχωριστή πλειοψηφία. Σε ποια χώρα μέλος της ΕΕ το ανώτατο νομοθετικό σώμα συγκροτείται στη βάση εθνοτικής προέλευσης 50-50; Γιατί ο Πρόεδρος απέκρυψε ότι μπορεί να έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία μια πρόταση να συγκεντρώνει 75% των ψήφων (30 στους 40 γερουσιαστές) αλλά επειδή στη μια πλευρά θα ψηφίζουν μόνο οι 10 να απορρίπτεται και μια πρόταση που θα συγκεντρώνει το 55% των ψήφων (11+11) να εγκρίνεται;

Απέκρυψε ότι στο περιουσιακό ουσιαστικά νομιμοποιεί τους έποικους σφετεριστές χρήστες ε/κ περιουσιών δίνοντας τους δικαιώματα σε βάρος του νόμιμου ιδιοκτήτη.

Και τέλος, σε ποια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δικαίωμα της λαϊκής κυριαρχίας ουσιαστικά εκχωρείται σε ένα ξένο δικαστή για να καθορίζει με τη ψήφο του σημαντικές αποφάσεις λειτουργίας του κράτους;

Και επιτέλους θα πρέπει κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν να δίνουν δεκανίκια στήριξης του Προέδρου σε αυτή την καταστροφική πορεία που ακολουθεί είτε στο κυπριακό είτε στα θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα