Σιζόπουλος: Μείζον θέμα ηθικής-πολιτικής τάξης η Focus

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε πως το θέμα της Focus προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις αφού – όπως είπε - προκύπτει μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης.

“Εμείς σ’ αυτό που θα επιμείνουμε ως ΕΔΕΚ είναι ότι θα πρέπει η Εισαγγελία το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει στην πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, όχι γιατί ακριβώς αποτελεί μια μορφή ύποπτου

και ενδεχομένως παράνομου χρηματισμού κομμάτων, οργανώσεων, πολιτικών προσώπων ή και άλλων αξιωματούχων του κράτους, αλλά και γιατί κυρίως κατά έμμεσο ή άμεσο τρόπο η συγκεκριμένη εταιρεία συνδέεται με αυτούς που οδήγησαν στην καταστροφή το τραπεζικό σύστημα της πατρίδας μας, κυρίως την κρίση στην κυπριακή κοινωνία αλλά και την κοινωνική εξαθλίωση που οδηγήθηκε μέσα απ’ αυτή μεγάλη μερίδα του λαού μας,” είπε σε δηλώσεις του στην Πάφο.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ακόμη πως η ΕΔΕΚ θα δώσει κάποια χρονική περίοδο στη Γενική Εισαγγελία, προσθέτοντας ωστόσο πως η περίοδος αυτή δεν θα είναι απεριόριστη και ανεξάντλητη και πως επί του παρόντος δεν θα επιθυμούσε να πει περισσότερα.

Έχουν δει αρκετά το φως της δημοσιότητας, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, και κάποιοι οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών για λόγους ηθικής τάξης εάν και κατά πόσο ήταν αποδέκτης του ποσού των 450 χιλ. ευρώ για χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2008

Γενικό Σχέδιο Υγείας

Το κράτος οφείλει να στηρίξει αποτελεσματικά το δημόσιο τομέα αφού πολύ μεγαλύτερη μερίδα του λαού αναγκαστικά πλέον καταφεύγει στα δημόσια νοσηλευτήρια για σκοπούς παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος.

Μετά λύπης μας παρατηρούμε, είπε ο κ. Σιζόπουλος, πως ενώ για όλες τις βαριές φορολογίες που επιβάλλει η Τρόικα δια μέσω των μνημονιακών όρων η Κυβέρνηση πιστά τις εφαρμόζει χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς να ζητήσει είτε επαναδιαπραγμάτευση είτε ενδεχομένως αναστολή των μέτρων, στον τομέα της υγείας όπου η Τρόικα από την αρχή ήταν συγκεκριμένη ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει το σχέδιο υγείας, η Κυβέρνηση ζητά και λαμβάνει συνεχείς εξάμηνες αναβολές.

Εκτιμούμε ότι, μέσα από τις αναβολές, αυτό που επιχειρείται είναι να οδηγηθεί ο δημόσιος τομέας υγείας σε πλήρη εξαθλίωση, οικονομική και επιστημονική και στο τέλος να οδηγηθεί και σε ιδιωτικοποίηση με όλες – όπως είπε- αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν απ’ αυτό.

“Την ίδια στιγμή οφείλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός ότι στο Υπουργείο Υγείας ακολουθούνται αδιαφανείς και πολύ σκόπιμες διαδικασίες που έχουν σχέση με το μηχανογραφικό σύστημα των Νοσοκομείων και με το θέμα τις τιμολόγησης των φαρμάκων αλλά και με το θέμα της δήθεν σχεδιαζόμενης αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων,” πρόσθεσε.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε επίσης πως ως εκ τούτου αν η Κυβέρνηση δεν αποφασίσει το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει σε μια σωστή υλοποίηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας, από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, κατέληξε.

Επίσκεψη στα Γραφεία της ΕΔΕΚ Πάφου

Την πρώτη του επίσκεψη στα γραφεία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ στην Πάφο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά τις εκλογές της 1ης Μαρτίου.

Οκ. Σιζόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης, ανέφερε πως είχε μια επαφή με τα μέλη του κόμματος, ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμό και κυρίως σχεδιασμό για την παραπέρα πορεία του Κινήματος.

Θα ακολουθήσουν, συνέχισε, και άλλες τέτοιες συγκεντρώσεις και ανοικτές και κατ’ ιδίαν με τα μέλη στο πλαίσιο ενός προβληματισμού που υπάρχει και κυρίως στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού για τη νέα πορεία της νέας σύγχρονης πιο διεκδικητικής, πιο δυναμικής και πιο αγωνιστικής ΕΔΕΚ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα