Σιαηλής για ΣΑΠΑ: Ουδέποτε διέπραξα αυτά τα αδικήματα

Ουδέποτε διέπραξα οποιαδήποτε από τα αδικήματα που κατηγορούμαι κατέθσε ο Γ. Σιαηλής κατά τη διεξαγωγή της σημερινής δικάσιμου στο Κακουργιοδικείο Πάφου, η οποία ξεκίνησε με την κατάθεση της Νάσος Ευσταθίου κατοίκου Λεμεσού που εργάζεται στην εταιρεία Round Zeta και είναι πρώην νύφη του 4ου, κατηγορούμενου Βάσου Βασιλείου.

Η μάρτυρας είπε πως θεώρησε χρέος της να καταθέσει για να βοηθήσει τον πρώην πεθερό της παρά το γεγονός

ότι δεν επιθυμούσε αρχικά να προσαχθεί στο δικαστήριο.

Στην εξέταση της από τον συνήγορο υπεράσπισης του Β. Βασιλείου , δικηγόρο Γιαννάκη Θωμά αναφέρθηκε στα έξοδα του γάμου της με τον Νεόφυτο, γιο του κατηγορούμενου, στα χρήματα που έδωσε στον Βάσο Βασιλείου 20 χιλιάδες ευρώ μετρητά για τα έξοδα του γάμου στην Πάφο που ανήλθαν στις 45 χιλιάδες ενώ οι γονείς της στην γαμήλια τελετή στη Λεμεσό είχαν δώσει μόνο 10 χιλιάδες.

Ανέφερε ακόμη ενώπιον του δικαστηρίου ότι μετά το γάμο τους φιλοξενήθηκαν σε μια μεζονέτα στο Μούταλο ιδιοκτησίας του Ρώσου φίλου του πεθερού του, Μαχίμ μέχρι να ολοκληρωθεί το σπίτι που έκτιζαν στην Πέγεια.

Από τα χρήματα του γάμου τους 70 χιλιάδες ΛΚ, είπε, πως τις 50.000 τις κατέθεσαν ως γραμμάτιο στην Τράπεζα το οποίο αργότερα έσπασαν για την άμεση ολοκλήρωση της οικίας τους, και τα υπόλοιπα τα φύλαγαν σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι τους για να δίνουν χρήματα διάφορα ποσά για εργασίες που διεκπεραίωναν για την κατασκευή της κατοικίας τους στην Πέγεια.

Η κατηγορούσα αρχή που στη σημερινή δικάσιμο εκπροσωπήθηκε από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου υπέβαλε τη θέση ότι δεν έδωσε μετρητά στον πεθερό της η μάρτυρας και ότι αυτά που ανέφερε στο δικαστήριο τα λέει για να βοηθήσει τον πεθερό της.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ανωμοτί δήλωση του Γ. Σιαηλή.

Σε ανωμοτί δήλωση του ο 5ος κατηγορούμενος Γιώργος Σιαηλής που ανέγνωσε στο δικαστήριο ανέφερε πως οι κατηγορίες εναντίον του όπως τις έχει προσάψει η κατηγορούσα αρχή είναι προϊόν συνεννόησης και ανταλλαγμάτων μεταξύ των διωκτικών αρχών και των μαρτύρων κατηγορίας Δρακόπουλου και Βέργα.

Το αντάλλαγμα που πήρε ο Σάββας Βέργας , είπε ο Γ. Σιαηλής, ήταν η απαλλαγή της συζύγου του από την κράτηση της και η μη δίωξη της, ως προκύπτει από την μαρτυρία του Βέργα. Το αντάλλαγμα του Χρίστου Δρακόπουλου συνέχισε, ήταν η μη δίωξη του, ενώ οι διωκτικές αρχές είχαν στα χέρια τους την κατάθεση του ότι είχε δωροδοκήσει τον Βέργα.

Ο κ. Σιαηλής ανέφερε πως ποτέ δεν συναντήθηκε με τον Σάββα Βέργα και τον Δρακόπουλο σε ξενοδοχείο της Πάφου και ποτέ δεν ζήτησε αντάλλαγμα ή του προτάθηκε αντάλλαγμα για να βοηθήσει, όπως είπε, να πετύχει συμφέρουσα για την εταιρεία του συμφωνία με το ΣΑΠΑ.

Είπε ακόμη πως ποτέ από μόνος του είτε σε συνεργασία με τον Σ. Βέργα απείλησε ή εκβίασε τον Δρακόπουλο ότι αν δεν του δώσει χρήματα θα φέρει προσκόμματα στην υλοποίηση της συμφωνίας ημερομηνίας 19.12.2013 ,άλλωστε κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να γίνει ,αφού όπως είπε, η υλοποίηση της συμφωνίας δεν ήταν μέσα στα καθήκοντα του ως σύμβουλος.

Ο κ. Σιαηλής είπε πως ποτέ δεν συνάντησε τον Δρακόπουλο στην Αθήνα και ούτε του έχει δώσει λεφτά ή φακέλους για να φέρει στην Κύπρο.

Ποτέ επίσης συνέχισε δεν ανέφερε στον αστυφύλακα 3096 Χ. Παλάοντα όταν επισκέφτηκε τον Βέργα στα κρατητήρια ότι είναι δικηγόρος του και ποτέ δεν ζήτησε από τον Βέργα να μιλήσει στον Δρακόπουλο.

Ο Γιώργος Σιαηλής είπε πως ο Βέργας όσο και ο Δρακόπουλος αλλά και ο Παλάοντας είναι ψεύτες.

Ο 5ος κατηγορούμενος εξέφρασε παράλληλα τη λύπη του ότι αυτοί που σκηνοθέτησαν τις κατηγορίες εναντίον του δεν παρουσίασαν ως μάρτυρα κατηγορίας τον επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας Γιαννάκη Γεωργίου για να αντεξεταστεί από τον δικηγόρο του αν και είναι το πρόσωπο που είχε συναντήσεις και έπεισε τον Δρακόπουλο να δώσει κατάθεση που να τον εμπλέκει στην υπόθεση (συναντήσεις στην Πρεσβεία στην Αθήνα) αλλά είναι και το πρόσωπο που είχε αρκετές συναντήσεις με τον Βέργα για την υπόθεση πριν αυτός να καταθέσει ενώπιον τους.

Θεώρησε τέλος ακόμη και σήμερα μετά και το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ότι κακώς βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου αφού ουδέποτε διέπραξε οποιοδήποτε από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Το δικαστήριο ανέφερε πως μετά από 209 έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο και χιλιάδες σελίδες τεκμηρίων στην επόμενη δικάσιμο θα γίνουν οι τελικές εισηγήσεις των δύο πλευρών, των συνηγόρων υπεράσπισης των πέντε κατηγορούμενων και της κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπείται από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.

Η υπόθεση επαναπρογραμματίστηκε για τις 14 Δεκεμβρίου στις 09:00 το πρωί για τις τελικές αγορεύσεις και θα ακολουθήσει η απόφαση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα