Σφοδρές επικρίσεις σε βάρος Τούρκου υπουργού για δήλωση του

Ο υπουργός Εσωτερικής της Τουρκίας κατηγορήθηκε σήμερα από την αντιπολίτευση και δικηγόρους ότι καταχράται την εξουσία του, αφού υποστήριξε ότι η αστυνομία θα έπρεπε να «σπάει τα πόδια» των εμπόρων ναρκωτικών.

«Λίγο με ενδιαφέρει εάν θα με καταδικάσουν ή θα με επικρίνουν, όμως ένας αστυνομικός που δεν σπάει τα πόδια ενός διακινητή ναρκωτικών ουσιών όταν τον βλέπει δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι εκπλήρωσε το καθήκον του» δήλωσε ο Σουλεϊμάν

Σοϊλού κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Ο ίδιος είχε συμπληρώσει ότι εάν οι αστυνομικοί προέβαιναν σε τέτοιου είδους ενέργειες, εκείνος θα αναλάμβανε πλήρως την ευθύνη.

Η Τουρ Γιλντίζ Μπιτσέρ, βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), γνωστοποίησε ότι κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Σοϊλού για κατάχρηση εξουσίας.

«Αυτή η διαταγή (…) δεν μπορεί να γίνει σεβαστή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, όποιος συμμορφωθεί σε αυτή δεν μπορεί να είναι απαλλαγμένος από κάθε ευθύνη» σημείωσε η ίδια, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι βάσει του ποινικού κώδικα κάθε πρόσωπο που ενθαρρύνει τη διάπραξη τέτοιων ενεργειών κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 5 έτη.

Για τον Μεχμέτ Ντουράκογλου, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, οι απόψεις του υπουργού αντίκεινται στο τεκμήριο της αθωότητας.

Αυτές οι δηλώσεις «είναι ξεκάθαρα εγκληματικές. Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι διατυπώνονται τέτοιες προτάσεις, ακόμα και σε ειρωνικό τόνο» τόνισε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν έσπευσε σήμερα να υποστηρίξει τον Τούρκο υπουργό περιγράφοντας την τοποθέτησή του ως μια «έκφραση αποφασιστικότητας».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα