Σε ρόλο "πυροσβέστη" η Επ.Παιδείας για απεργίες ΠΟΕΔ

Δεν αναιρεί την πρόθεσή της να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, η ΠΟΕΔ, αρχής γενομένης από αύριο στη Λεμεσό μεταξύ 07:30-08:30.

Η ΠΟΕΔ εκτός από το εργασιακό καθεστώς των δασκάλων και τα 10μηνα συμβόλαια, διαμαρτύρεται για την ύπαρξη οροφών στην εκπαίδευση, σύστημα με το οποίο οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολο να υλοποιηθούν.

Επόμενες προγραμματισμένες στάσεις εργασίας των δασκάλων είναι στις 2 Νοεμβρίου στην Αμμόχωστο, στις

9 Νοεμβρίου στην Πάφο, 16 Νοεμβίου στη Λάρνακα και 23 Νοεμβρίου στην Λευκωσία.

Η ΠΟΕΔ ανακοίνωσε ότι κάθε μονόωρη στάση θα συνδέεται με μια θεματική, ξεκινώντας από αύριο με το θέμα του αλφαβητισμού.

Τα μέλη της ΠΟΕΔ σχολίασαν την απόφαση των οργανωμένων γονέων για να φυλάξουν εθελοντικά τους μαθητές κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, που θα είναι σε εξέλιξη η απεργία, λέγοντας ότι δεν θα τους αφήσουν εκτεθειμένους και έδωσαν ήδη οδηγίες στους διευθυντές του κάθε σχολείου για το πως θα ήταν καλύτερο να διαχειριστούν οι γονείς τον χρόνο με τους μαθητές, στην εθελοντική τους τόνισαν πρωτοβουλία.

Αύριο, η ΠΟΕΔ θα παρευρεθεί στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, η οποία έχει ορίσει έκτακτη συνεδρίαση με στόχο να λυθούν τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το αποτέλεσμα της αυριανής συζήτησης στη βουλή θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΔ στις 3 Νοεμβρίου και θα παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις της οργάνωσης των δασκάλων.

Η ΠΟΕΔ ανακοίνωσε ότι στις 3 Νοεμβρίου στις 3 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας από το Υπ Οικονομικών μέχρι το Προεδρικό.

Κανονικά στα σχολεία το προσωπικό που δεν ανήκει στην ΠΟΕΔ, ανακοινώνει το Υπ. Παιδείας

Κανονικά στην εργασία του θα προσέρχεται το προσωπικό της κάθε σχολικής μονάδας, το οποίο δεν ανήκει στην Π.Ο.Ε.Δ. και δεν θα λάβει μέρος στις εξαγγελθείσες στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τις διευθύντριες/διευθυντές των σχολείων που επηρεάζονται να διευκολύνουν τους οικείους Συνδέσμους Γονέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα