Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται η ΚΟΚ

Σε έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, ώστε να αλλάξει το καταστατικό και να μπορούν να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λούης Δημητρίου, θέλει να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης από τα σωματεία μέλη, ώστε μαζί με το Διοικητικό του Συμβούλιο να γνωρίζουν εάν μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.


Οι επόμενες εκλογές

για ανάδειξη της ηγεσίας της ΚΟΚ είναι προγραμματισμένες για τον Ιούλιο του 2018, μετά τη Γενική Συνέλευση της FIBA Europe, που θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο. Ο πρόεδρος της ΚΟΚ θεωρεί ότι, εάν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τα σωματεία, δεν θα χαθεί πολύτιμος χρόνος, λόγω κυρίως των προχωρημένων επαφών του και σημαντικών εξελίξεων που αφορούν την καλαθόσφαιρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δημητρίου βρίσκεται στην προεδρία της ΚΟΚ από τον Ιανουάριο του 2015 και, σε αυτά τα τρία χρόνια, έχει κατά γενικήν ομολογίαν γίνει αρκετή δουλειά.
Ενδεχόμενη απόφαση για πρόωρες εκλογές δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Ο κ. Δημητρίου, είναι φυσιολογικό ότι για να μπορέσει να «τρέξει» τα πολύ σημαντικά θέματα, πρέπει να γνωρίζει εάν θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, ώστε να μπορεί να δουλέψει χωρίς άλλες έγνοιες.
Χάριν κυρίως της επιμονής που επέδειξε ο κ. Δημητρίου εισέρρευσε στα ταμεία της Ομοσπονδίας, σημαντικό κονδύλι. Μάλιστα, μέσα από δικές του ενέργειες, επιτεύχθηκε η στήριξη των σωματείων Α’ Κατηγορίας, που είχε ως αποτέλεσμα την ομαλή διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος.

Οι κυριότεροι λόγοι που ωθούν τον Λούη Δημητρίου να επιθυμεί τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, είναι οι ακόλουθοι:
1. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
2. Οι διαβουλεύσεις με το κράτος για στήριξη των σωματείων και της Ομοσπονδίας.
3. Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη ο κ. Δημητρίου έχει μιλήσει με την πλειοψηφία των σωματείων και έχει αναλύσει το σκεπτικό του. Αρχές της εβδομάδας θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του και ακολούθως θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί Δημοσιογραφική Διάσκεψη για να παρουσιαστεί το έργο που πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και να ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία για την έκτακτη καταστατική συνέλευση και η ημερομηνία των εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα