Σε έξαρση το Φεβρουάριο η γρίπη –Θα αυξηθούν τα περιστατικά

Αναμένεται αύξηση των περιστατικών της εποχικής γρίπης, όπως δηλώνει η επικεφαλής της Μονάδας Επιτήρησης Λοιμώξεων, Μαρία Κολιού.

Η κυρία Κολιού, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Αλήθεια» που δημοσιεύονται σήμερα, ανέφερε ότι στα σοβαρά περιστατικά καταγράφεται ο θάνατος ενός ηλικιωμένου που είχε πολύ σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια και επιβαρύνθηκε σαν αποτέλεσμα γρίπης.

Σύμφωνα με την κυρία Κολιού, εκατοντάδες είναι τα περιστατικά της εποχικής γρίπης H3N2 που έχουν προσβάλει αρκετό κόσμο και αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο εντός Φεβρουαρίου.

Η γρίπη, αν και δεν περιγράφεται

ανησυχητική για τους υγιείς ανθρώπους, για τους ηλικιωμένους μπορεί να καταστεί πολύ σοβαρή. Οι ηλικιωμένοι, όπως υπέδειξε η κυρία Κολιού, θα έπρεπε να έχουν κάνει το εμβόλιο γρίπης. Το Υπ. Υγείας προσφέρει δωρεάν το εμβόλιο σε άτομα άνω των 65 ετών, προσκομίζοντας μόνο την ταυτότητα τους. Όσοι δεν το έχουν κάνει, καλό θα ήταν να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα.

Συμπτώματα και διάρκεια

Τα συμπτώματα είναι τα συνηθισμένα μιας γρίπης, με απότομο υψηλό πυρετό, ρίγος, καταβολή δυνάμεων, βήχας, πόνοι στις αρθρώσεις και στους μύες, συμπτώματα που αναγκάζουν τον ασθενή να μείνει στο κρεβάτι.

Ο πυρετός είναι συνήθως 39-40 βαθμούς. Η διάρκεια είναι περίπου η ίδια, δηλαδή, οι ασθενείς υποφέρουν από πυρετό για 3-4 ημέρες και συνήθως σε μια βδομάδα υποχωρεί ενώ δεν χρειάζεται αντιβίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα