Σε έκδοση ομολόγων αξίας $16,5 δις προχωρά η Αργεντινή

Η Αργεντινή προχώρησε σήμερα σε τετραπλή έκδοση ομολόγων ύψους 16,5 δισεκ. δολαρίων αφού συγκέντρωσε προσφορές άνω των 68 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με το IFR.

Το επιτόκιο για το 10ετές ομόλογο ύψους 6,5 δισεκ. δολαρίων διαμορφώθηκε στο 7,5%, για το 3ετές ομόλογο των 2,75 δισεκ. δολαρίων στο 6,25%, για το 5ετές ύψους 4,5 δισεκ. δολαρίων στο 6,875% και για το 30ετές ομόλογο των 2,75 δισεκ. δολαρίων στο 7,625%.

Υπενθυμίζεται πως η επιστροφή

της Αργεντινής στις διεθνείς αγορές έδωσε ώθηση στο φιλόδοξο σχέδιο της κυβερνήσης για μεταρρύθμιση της οικονομίας, ενώ θα βάλει τέλος στις συνθήκες απομόνωσης της τελευταίας 15ετίας, όπως υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αλφόνσο Πρατ-Γκέι, σε συνέντευξή του στη «WSJ».


Στη συνέντευξή του, ο κ. Πρατ-Γκέι περιέγραψε τη συμφωνία του Μαρτίου με τους πιστωτές ως ένα ζωτικής σημασίας βήμα για τη χώρα του, ώστε να καταφέρει να δανεισθεί από τις αγορές τα χρήματα που χρειάζεται ώστε να μειώσει το έλλειμμα προϋπολογισμού, χωρίς να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές ή να ριψοκινδυνέψει εκτίναξη του πληθωρισμού. «Ο μόνος βιώσιμος τρόπος για τη σταδιακή μείωση του ελλείμματος είναι η απόκτηση πρόσβασης στην αγορά. Και αυτός είναι ο λόγος που σπεύσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους πιστωτές», τόνισε ο Αργεντινός ΥΠΟΙΚ.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα