Σε απόγνωση νεφροπαθείς - Καθησυχάζουν οι Aρχές

Σε απόγνωση 600 νεφροπαθείς, μετά την απόφαση της αναθεωρητικής αρχής προσφορών για ακύρωση του διαγωνισμού, για την αγορά νέων μηχανών αιμοκάθαρσης στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Οι νεφροπαθείς επιρρίπτουν ευθύνες στην ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία, η οποία ήταν αρμόδια για τις προσφορές.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νεφροπαθών, Ανδρέας Μιχαήλ «Διερωτόμαστε ποιος ο λόγος και γίνονται όλα αυτά, τι συμφέροντα παίζονται...

για ποιο λόγο παίζουν με τις ζωές 600 ανθρώπων. Εμάς, η μηχανή είναι η ζωή μας. Χωρίς τη μηχανή δεν ζούμε. Πόσο κακό πρέπει να γίνει για να πάρουν τα μέτρα τους.. ελπίζω και παρακαλώ τον Υπ. Υγείας αυτή τη φορά να μπει δυναμικά, δεν γίνεται εγώ να εξαρτώμαι από την ηλεκτρομηχανική υπηρεσία. Περιμένω αυτή τη στιγμή των υπουργό να πάρει το θέμα στους ώμους του».

Η ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία διαβεβαιώνει τους νεφροπαθείς ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης με τις υφιστάμενες μηχανές.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, Λούκας Τιμοθέου ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν χωρίς αιμοκάθαρση για τον απλούστατο λόγο ότι το υφιστάμενο σύστημα θα εξακολουθήσει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε και πριν την προσφορά. Η αιμοκάθαρση συνεχίζεται με την ίδια ασφάλεια. Εμείς, έχουμε διαβεβαίωση από τον κατασκευαστή ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα υπάρχουν ανταλλακτικά».

Αύριο, όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα παρακαθήσουν σε έκτακτη συνεδρίαση στην οποία θα αποφασιστεί αν θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για αγορά μηχανών.

Keywords
Τυχαία Θέματα