Η απόφαση ΕΔΑΔ για υπόθεση Ιωάννου στον τ/κ Τύπο

Η προεκλογική κεντρική εκδήλωση του ΡΤΚ με την παρουσίαση των υποψήφιων «βουλευτών» που έγινε χθες βράδυ στη Λευκωσία κυριαρχεί στον τ/κ Τύπο σήμερα, με τρεις από τις πέντε τ/κ εφημερίδες να έχουν την ομιλία του προέδρου Τουφάν Ερχιουρμάν πρωτοσέλιδα, κύριο θέμα. Η Αφρίκα αφιερώνει και πάλι ολόκληρο το πρωτοσέλιδό της σε ποιους στηρίζουν ή επιτίθενται εναντίον της εφημερίδας για την «κρίση της καρικατούρας», όπως αναφέρεται στην τ/κ πλευρά. Η απόφαση του ΕΔΑΔ για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» είναι επίσης θέμα

στον τ/κ Τύπο, όπως και η απόφαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας χθες στην Κωνσταντινούπολη να ανακηρύξει την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα των Παλαιστινίων.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ποιος θα φτύσει στο πρόσωπο ποιον;», αναφέρεται σε πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Χασάν Ερτσιακιτζά, που σε διαφορετικές εκπομπές χτες καταφέρθηκε ενάντια στην εφημερίδα και τον Σενέρ Λεβέντ για τη γνωστή γελοιογραφία/φωτογραφία που αφορά τον Ταγίπ Ερντογάν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και έξι τ/κ συντεχνίες στήριξαν την Αφρίκα και καταδίκασαν την παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης μέσω των δηλώσεων Ακντάγ. Αλλού γράφει ότι τρεις εκπαιδευτικές συντεχνίες εξέφρασαν στήριξη σε ακαδημαϊκούς στην Τουρκία που διώκονται από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Αυτή η τάξη (κατάσταση) θα αλλάξει», αναφέρεται στη χθεσινή παρουσίαση των υποψηφίων «βουλευτών» του ΡΤΚ και την ομιλία του Τουφάν Ερχιουρμάν στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος στη Λευκωσία. Αλλού αναφέρει ότι ο Τζεμάλ Οζγιγίτ, πρόεδρος του ΚΚΔ, δήλωσε χθες ότι θα προχωρήσουν με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και κυρίως για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ιστορική απόφαση του ΟΙΣ για τα Ιεροσόλυμα.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Η χώρα δεν κατοχυρώθηκε στο ΚΕΕ», αναφέρεται στην ομιλία χθες βράδυ του προέδρου του ΡΤΚ για τις επερχόμενες «βουλευτικές», όπου απάντησε και στην προχθεσινή προεκλογική ομιλία του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, προέδρου του ΡΤΚ. Αλλού γράφει ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι έκανε σχόλιο για την απόφαση του ΕΔΑΔ, προειδοποιώντας για το μέλλον της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας». Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι υποψήφιοι και επικεφαλής του κόμματος Κοινοτικής Σωτηρίας – νέες δυνάμεις περπάτησαν χθες στην κεντρική λεωφόρο της κατεχόμενης Λευκωσίας, μιλώντας με τον κόσμο.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Οι εμπρησμοί φοβίζουν τον λαό», γράφει ότι τα αυξανόμενα περιστατικά εμπρησμών επαγγελματικών εστιών και καταστημάτων προκαλούν ανησυχία στον κόσμο, που αναμένει τη λήψη μέτρων ασφαλείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στον δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας, αυτοκίνητο που έχανε βενζίνη, πήρε ξαφνικά φωτιά και οι τρεις επιβάτες τη γλίτωσαν με δυσκολία. Αλλού γράφει ότι ο ΟΙΣ ανακήρυξε την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.


Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Θα γράψουμε την ιστορία της κοινής μας επιτυχίας», αναφέρεται στην ομιλία του Τουφάν Ερχιουρμάν στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση και παρουσίαση των υποψηφίων του ΡΤΚ για τις «βουλευτικές», που είχε τίτλο «Εμείς είμαστε ο λαός, εμείς είμαστε εδώ». Αλλού γράφει ότι η λειψυδρία έχει χτυπήσει τους εσπεριδοκαλλιεργητές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το μικρό λιμάνι της Κερύνειας, όπου υποτίθεται ελλιμενίζονται γιοτ, έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο που επιπλέει στη θάλασσα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα