Σαν σήμερα: Η Ελλάδα στα προημιτελικά του EURO 2012 (video)

Πέρασαν τέσσερα χρόνια απ’ το αξέχαστο παιχνίδι της Εθνικής με τη Ρωσία, όπου ο Γιώργος Καραγκούνης χάριζε στην «γαλανόλευκη» τη νίκη και την πρόκριση στους «8» του EURO.

Το «έπος» της Πορτογαλίας ήταν ακόμα νωπό, ενώ η Εθνική ήταν ακόμα… ομάδα! Με σοβαρότητα, πλάνο και μεγάλους πρωταγωνιστές, για άλλη μια φορά οι Έλληνες παίκτες πετύχαιναν έναν θρίαμβο, νικώντας στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων τη Ρωσία

και περνούσαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης της Ουκρανίας και της Πολωνίας!

Αντιμετωπίζοντας τους οικοδεσπότες Πολωνούς στον πρώτο αγώνα, η Εθνική πήρε την ισοπαλία, ενώ στη δεύτερη αγωνιστική γνώρισε την ήττα απ’ την Τσεχία. Έτσι, χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στη Ρωσία για να πάρει την πρόκριση.

Τηρώντας κατά γράμμα το πλάνο του Φερνάντο Σάντος, η Εθνική έβγαλε φάσεις και είδε το φάουλ του Τζαβέλλα στο πρώτο ημίχρονο να σταματάει στο δοκάρι του Μαλαφέεβ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε και το «κερασάκι» στην τούρτα. Ο Καραγκούνης μπήκε στην περιοχή των Ρώσων, σούταρε εκεί πο έπρεπε κι έβαλε την Ελλάδα μπροστά με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με άμυνα που «τσάκίζε» κόκκαλα, κράτησε το 1-0 και πήρε την πολύ μεγάλη πρόκριση, πετώντας εκτός διοργάνωσης τους Ρώσους!

Οι ενδεκάδες:

Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Κυρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης (67' Μάκος), Μανιάτης, Σαλπιγγίδης (83' Νίνης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Χολέμπας).

Ρωσία (Άντβοκαατ): Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ (81' Ιζμαίλοβ), Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Ντενίσοβ, Γκλουσακόβ (72' Πογκρεμπνιάκ), Σιρόκοβ, Ντζαγκόεβ, Αρσάβιν, Κερζακόβ (46' Παβλιουτσένκο).

Keywords
Τυχαία Θέματα