Σαν σήμερα αποχαιρέτησε το εθνόσημο ο Γιάννος Οκκάς!

Σαν σήμερα πριν τέσσερα χρόνια ο Γιάννος Οκκάς είπε αντίο στη διεθνή σκηνή με την Εθνική ομάδα της Κύπρου, έχοντας συνολικά 106 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τον Μάρτιο του 2012, μας αποχαιρέτησε με την ευχή να φτάσουν και άλλοι διεθνείς τις συμμετοχές που έφτασε ο ίδιος.

"Έτσι ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου. Δεν ήθελα να το ανακοινώσω νωρίτερα. Θέλω όταν αφήνω ένα πράγμα να το αφήνω σωστά. Ήταν δύσκολη απόφαση, γιατί 15 ολόκληρα χρόνια είναι πάρα πολλά. Γνωρίζετε

ότι σαν ποδοσφαιριστής ήμουν πάντα στην Εθνική Ανδρών ψυχή και σώματι. Η ψυχή δεν σταμάτησε ποτέ, αλλά το σώμα σιγά σιγά, επειδή βλέπω τα πράγματα ρεαλιστικά, θέλω να σταματήσω κι επίσημα γιατί δεν θέλω να ξεκινήσω την προσπάθεια των προκριματικών για το Μουντιάλ, την οποία δεν θα μπορέσω να την τελειώσω. Στην Εθνική είτε ήμουν Ελλάδα, είτε Ισπανία ερχόμουν πάντα με "τα χίλια" κι έκλεινα τα αυτιά μου σε όσους μου έλεγαν τι πας να κάνεις εκεί, μείνε στην ομάδα σου. Η απόφαση μου ήταν απόλυτα ειλικρινής", ανέφερε τότε ο Γιάννος Οκκά στο αντίο του.

Θυμηθείτε τι είχε δηλώσει για το ντεμπούτο του το 1997: "Περίμενα κάποια στιγμή να μπω μέσα στο γήπεδο. Ήμουν στην Εθνική Ελπίδων και στα μέσα της προκριματικής φάσης ο Σταύρος Παπαδόπουλος με πήρε στην Ανδρών. Το πιο μεγάλο συναίσθημα ήταν το εθνόσημο. Όλοι ονειρευόμαστε να παίξουμε στην Εθνική Ανδρών. Ένιωσα ότι ανοίγεται ένα μεγάλο κεφάλαιο μπροστά μου και θα έπρεπε να το εκμεταλλευτώ. Δόξα τω Θεώ πιστεύω ότι μπορώ να λέω ότι έχω φέρει μία αποστολή εις πέρας".

Το καλύτερο του γκολ στην Εθνική: "Με τη Γαλλία ήταν ένα πανέμορφο γκολ. Ενάντια στην υπερδύναμη τότε του Ζιντάν, του Ανρί, του Ντεσαγί, του Κουπέ".

Keywords
Τυχαία Θέματα