Σάλος από βίντεο με ξυλοδαρμό κρατούμενου από αστυνομικό

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την κυκλοφορία ενός βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ένας αστυνομικός να ξυλοφορτώνει με ρόπαλο ένα κρατούμενο, μέσα στα κρατητήρια.

Ο ξυλοδαρμός γίνεται μπροστά στα μάτια δεύτερου αστυνομικού, ο οποίος παρακολουθεί αμέτοχος τα όσα τεκταίνονται, στηρίζοντας την αποτρόπαια πράξη του συναδέλφου του.

Προς το τέλος του 10λεπτου βίντεο, φαίνεται ο ένας αστυνομικός να συνομιλεί στο τηλέφωνο.

Το Sigmalive επικοινώνησε με την αστυνομία, εκπρόσωπος της οποίας ανέφερε ότι το βίντεο μελετάται και γίνεται έρευνα για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των αστυνομικών αλλά και το τι ακριβώς συνέβη.

Στο μεταξύ η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται.

Πάντως, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από το χρήστη που ανήρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για πάλη που προηγήθηκε των γεγονότων του βίντεο, καθώς επίσης και για μια υπόθεση η οποία μυρίζει … «κουκούλωμα».

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Posted by Epaminondas Korakides on Tuesday, August 18, 2015

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο χρήστη, η υπόθεση έχει ως εξής:

«Ο Π.Σ. συνελήφθηκε για επίθεση εναντίον αστυνομικών όταν αντέδρασε στη σωματική του έρευνα. Παρά το ότι μετά τη σωματική του έρευνα, δεν βρέθηκε οτιδήποτε παράνομο, μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς και τέθηκε υπό κράτηση λόγω της επίθεσης εναντίον αστυνομικών. Μετά από περίπου 4 ώρες στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες και αφού του αρνήθηκαν την ιατρική περίθαλψη και δεν τον διευκόλυναν να έχει επικοινωνία με δικηγόρο, τον οδήγησαν στον προθάλαμο των κελιών και του ζήτησαν να παραδώσει τα προσωπικά του αντικείμενα ώστε να τον κλείσουν στο κελί.

Ο Π.Σ. δεν συνεργαζόταν και ζητούσε να τύχει ιατρικής περίθαλψης. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν διά της βίας να τον ακινητοποιήσουν. Ο Π.Σ. αντέδρασε και ακολούθησε πάλη με τους δύο αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια της πάλης ο ένας αστυνομικός κτυπά με τις χειροπέδες τον Π.Σ. στο κεφάλι και τον τραυματίζει. Ο Π.Σ. ξεφεύγει και ακολούθως αρπάζει από το πάτωμα το μπρελόκ με τον μικρό σουγιά που του είχε πέσει από την τσέπη κατά τη διάρκεια της πάλης. Ο Π.Σ. επιτίθεται εναντίον των αστυνομικών και τραυματίζει τον ένα αστυνομικό με το σουγιά σε διάφορα μέρη του προσώπου και του σώματος του. Ο Π.Σ. μένει μόνος στον προθάλαμο των κελιών και ακολούθως πηγαίνει σε ένα από τα κελιά και κλειδώνεται μέσα. Προφανώς ειδοποιούνται οι αστυνομικοί της άμεσης δράσης και ακολουθούν τα γεγονότα που φαίνονται στο βίντεο.

Ο Π.Σ. κατηγορείται άμεσα και παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο.

Τελικά στις 18/8/15 καταδικάζεται και τιμωρείται με 18μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή. Το Κακουργιοδικείο, στην απόφαση του βρίσκει ότι ο Π.Σ. θα έπρεπε να τύχει ιατρικής περίθαλψης, να διευκολυνθεί ώστε να έχει επικοινωνία με δικηγόρο, και ότι η συνέχιση της κράτησης του δεν ήταν δικαιολογημένη. Τα μέλη του Κακουργιοδικείου εκφράζουν τον συγκλονισμό τους για τα γεγονότα που φαίνονται στο βίντεο.

Παρά το ότι από τον Φεβρουάριο 2014 υποβλήθηκε καταγγελία από τον Π.Σ. στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η εξέταση της ολοκληρώνεται πρόσφατα και αποφασίζεται η δίωξη των δύο αστυνομικών που φαίνονται στο βίντεο. Ο δύο αστυνομικοί προφανώς δεν ενήργησαν αυτοβούλως αλλά έλαβαν οδηγίες. Κανένας ανώτερος τους δεν διώκεται. Ούτε ο αστυνομικός που είχε κτυπήσει τον Π.Σ. με τις χειροπέδες διώκεται ούτε ο υπεύθυνος αστυνομικός που στέρησε από τον Π.Σ. το δικαίωμα ιατρικής περίθαλψης και επικοινωνίας με δικηγόρο και είχε τον Π.Σ. επί 4 ώρες με χειροπέδες και που συνέχισε αδικαιολόγητα την κράτηση του. Δεν γνωρίζω εάν οι αστυνομικοί που φαίνονται στο βίντεο έχουν διωχθεί. Ούτε και γνωρίζω εάν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Στο βίντεο φαίνεται ο αδικαιολόγητος βασανισμός του Π.Σ. Επιβεβαιώνεται ότι οι παράνομες πρακτικές από την Αστυνομία συνεχίζονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα