Ραβασάκια από κόμματα για βολέματα καταγγέλλει ο ΥΠΑΜ

Χαρτάκια με αιτήματα από τα πολιτικά κόμματα, καταγγέλλει ότι έρχονται στο γραφείο του, ο Υπουργός Άμυνας.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο Χ.Φωκαϊδης σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι», αναφερόμενος στη χρήση μέσου στον τομέα της Άμυνας.

Ο κ. Φωκαϊδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι πολιτικά κόμματα και άλλοι, στέλνουν χαρτάκια με αιτήματα, τα οποία και πετά στον κάλαθο των αχρήστων, χωρίς καν να ασχοληθεί με αυτά. Σημείωσε ότι σε σχέση με την περίοδο την οποία ανέλαβε καθήκοντα, έχουν μειωθεί τα χαρτάκια αυτά και ότι ο ίδιος είναι δογματικά αντίθετος στη χρήση τέτοιων

πρακτικών έστω κι αν δεν τον κάνει αρεστό η στάση του αυτή.

Ο Υπουργός Άμυνας, συνέστησε σε όλους να συνεργαστούν για καταπολέμηση τέτοιων πρακτικών και παθογενειών του πελατειακού κατεστημένου προηγούμενων χρόνων.

Στόχος μας , συνέχισε, είναι να είμαστε εκεί για όλους τους πολίτες και για όσους μας έχουν ανάγκη και όχι για όσους έχουν γνωριμίες και «μέσο».

Κάτι τέτοιο θα γίνει εφικτό μόνο με τη θέσπιση αξιοκρατικών κριτηρίων σε όλα τα επίπεδα της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Άμυνας, μια διαδικασία που σύμφωνα με τον Υπουργό έχει ήδη ξεκινήσει, με τους κληρωτούς στρατιώτες, αλλά και με τους Συμβασιούχους οπλίτες που θα προσληφθούν, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η μείωση της θητείας θα επηρεάσει το αξιόμαχο;

Την πεποίθηση του ότι το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς, όχι μόνο δεν θα επηρεαστεί αρνητικά, αλλά αντίθετα θα ενισχυθεί κιόλας, εξέφρασε ο κ. Φωκαϊδης.

Αναφερόμενος σε μελέτη η οποία είδε το φως της δημοσιότητας από τον κ. Αριστοτέλους σημείωσε ότι, δεν την έχει μελετήσει ενδελεχώς ακόμη, ωστόσο εκ πρώτης όψεως διαφωνεί στους αριθμούς που ακούγονται.

Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, μια μελέτη να έχει σωστά στοιχεία για να μπορέσει να φθάσει σε ασφαλή και σωστά συμπεράσματα. Για το λόγο αυτό θα επικοινωνήσει με τον κ. Αριστο΄τελους έτσι ώστε να έχουν μια συνεργασία και να τύχει πλήρους ενημέρωσης.

Όπως είπε ο Υπουργός δεν έχουμε 4000 στρατιώτες, απολύουμε 3000 και προσλαμβάνουμε 3000, όμως από αυτούς που απολύονται 500 είναι Ι3-Ι4 ενώ από αυτούς που προσλαμβάνονται είναι όλοι αξιόμαχοι και σε πολλές περιπτώσεις με πτυχία. Αυτό δίνει την ευχέρεια στην Εθνική Φρουρά να τους αξιοποιήσει σε ενδεδειγμένα σημεία, ανάλογα με τα προσόντα τους.

Δεν θα υπάρχει επίσης το στοιχείο της ευνοϊκης τοποθέτησης ανάλογα με την Επαρχία και τα ειδικά κριτήρια, στους συμβασιούχους οπλίτες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ένας είναι από την Πάφο και δεν υπάρχει ανάγκη στην Πάφο, τότε θα πάει σε άλλη επαρχία. Αν δεν θέλει να πάει σε άλλη επαρχία, τότε θα φεύγει και θα προσλαμβάνεται επιλαχόντας στη θέση του.

«Η μεταρρύθμιση μας σώζει, η στασιμότητα είναι ο κίνδυνος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Άμυνας.

Τέλος Οκτωβρίου οι προσλήψεις

Όπως ενημέρωσε ο κ. Φωκαϊδης, οι προσλήψεις θα γίνουν τέλος Οκτωβρίου, αυτό το διάστημα γίνονται οι προεργασίες έτσι ώστε να ετοιμαστεί το Υπουργείο και η Εθνική Φρουρά για τις προσλήψεις αυτές.

Όσοι θα προσληφθούν θα περάσουν από ταχύρρυθμη εκπαίδευση τριών εβδομάδων και ακολούθως θα τοποθετηθούν σε όπλα και σώματα ανάλογα με προσόντα, ανάγκες και εργασιακή πείρα που διαθέτει ο καθένας.

Σε σχέση με την εργοδότηση γυναικών, ο Υπουργός ενημέρωσε ότι αναμένεται η έγκριση νομοσχεδίου από τη Βουλή έτσι ώστε με τροποποιητικό νομοσχέδιο, να μπορούν να συμμετάσχουν σε νέους διαγωνισμούς στο μέλλον.

Προγράμματα με ΟΝΕΚ

Νέα προγράμματα σε συνεργασία με τον ΟΝΕΚ εξήγγειλε ο κ. Φωκαϊδης:

Παραχώρηση δωρεάν της ευρωπαϊκής κάρτας νέων σε όλους τους στρατιώτεςΚέντρα επαγγελματικού και ακαδημαϊκού προσανατολισμού για παροχή συμβουλευτικής από συμβούλους του ΟΝΕΚΨυχοκοινωνική ενδυνάμωσης των νέων

Θα ακολουθήσουν και άλλα προγράμματα τα οποία θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα στην παρουσίαση στο ΚΕΝ της Λάρνακας, τα οποία θα είναι 14 στο σύνολο τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα