ΡΑΕΚ: Έρχονται σημαντικές μειώσεις στην τιμή του ρεύματος

Νέα μείωση, η οποία ενδεχομένως θα ξεπεράσει το 5%, επίκειται στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τον προσεχή Μάρτιο.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου, Γιώργος Σιαμμάς, μετά την επίδοση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της ετήσιας έκθεσης της Αρχής για το 2013.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σιαμμάς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «παραδώσαμε την ετήσια έκθεση της Αρχής για το 2013, όμως κάναμε και μια συνοπτική ενημέρωση στον Πρόεδρο και για το 2014.

Στην έκθεση για το 2013,

σύμφωνα με τον κ. Σιαμμά, καταγράφονται οι σημαντικές δραστηριότητες της ΡΑΕΚ όπως σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, διότι αφαιρέθηκαν οι έκτακτες προσαυξήσεις, μπήκαν μειώσεις στην τιμή του ηλεκτρισμού, είχαμε αποφάσεις για εισαγωγή αυτοπαραγωγής και συμψηφισμού μετρήσεων, το γνωστό net metering με φωτοβολταϊκά σε κατοικίες, και σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού.

Ο κ. Σιαμμάς, επεσήμανε ότι κατακυρώθηκε το συμβόλαιο για μελέτη του σχεδιασμού της αγοράς που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και αποφασίστηκε η μεθοδολογία διατιμήσεων.

Σημαντικές αποφάσεις, συμπλήρωσε, υπήρξαν για το λογιστικό και λειτουργικό διαχωρισμό της ΑΗΚ για να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια στις διατιμήσεις και μείωση του κόστους που μετακυλίεται στον καταναλωτή.

"Ενημερώσαμε επίσης τον Πρόεδρο για τις θετικές επιπτώσεις της μείωσης της τιμής του πετρελαίου στην τιμή του ηλεκτρισμού που είναι πολύ ουσιαστικές".

Keywords
Τυχαία Θέματα