Πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στην Λευκωσία

Πυρκαγιά σε υπνοδωμάτιο διώροφης κατοικίας στην οδό Σκύρου στον Στρόβολο ξέσπασε τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 01.37 λήφθηκε κλήση και ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.27.

Οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν στην οικία αλλά δεν κινδύνεψε κανείς. Έγινε προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς από τους ιδιοκτήτες και την Αστυνομία πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χωρίς αποτέλεσμα.

Λόγω

του έγκαιρου κλεισίματος της πόρτας του δωματίου, οι ζημιές περιορίστηκαν στον εξοπλισμό του δωματίου με ελαφριές ζημιές στην βαφή του διαδρόμου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού από το νερό των οχημάτων και αναπνευστικές συσκευές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Οπως αναφέρεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 5ης Ιουλίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 6ης Ιουνίου 2017 ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Στις 09.52 χθες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Αλικαρνασσού (κοντά στο γήπεδο της Ανόρθωσης) στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας ‘Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου’ με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 10.05.

Οι ένοικοι του διαμερίσματος απουσίαζαν, έγινε παραβίαση της κεντρικής εισόδου και κατάσβεση της πυρκαγιάς (στο καθιστικό). Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος (βραχυκύκλωμα) στον χώρο του καθιστικού.

Χθες στις 10.46 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε βυτιοφόρο μεταφοράς νερού μάρκας IVECO το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε οικόπεδο στην οδό Τσίρκας στην Χλώρακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.04.

Από την πυρκαγιά υπέστη εκτεταμένες ζημιές η μηχανή και η καμπίνα του οχήματος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος στο βυτιοφόρο όχημα.

Επίσης, χθες στις 10.48 λήφθηκε κλήση για αποπαγίδευση ατόμου το οποίο καταπλακώθηκε το πόδι του από τον μπροστινό τροχό Βυτιοφόρου οχήματος μεταφοράς καυσίμων. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη ‘Λοχία Βασίλη Κρόκου’ με ομάδα διάσωσης και 2 οχήματα συμπεριλαμβανομένου και οχήματος διάσωσης. Το άτομο αποπαγιδεύτηκε με την χρήση ειδικών ανυψωτικών αερόσακων και ιδιωτικού ανυψωτικού μηχανήματος. Ο τραυματίας αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία ασθενοφόρων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα