ΠτΔ: Στόχος είναι να τερματιστεί το διαχωριστικό στοιχείο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η πάροδος του χρόνου δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει στο να δεχθούμε μια λύση που δεν θα δίνει βιωσιμότητα και προοπτική στο κράτος, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι το διαχωριστικό στοιχείο να τερματιστεί και οι δύο κοινότητες και νέοι να

έρθουν κοντά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις νέων κατά τη διάρκεια του έκτου Debate Νέων του μη κυβερνητικού οργανισμού REACTION Youth for the Prevention και της Τράπεζας Κύπρου, στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι καταβάλλει το άπαν των δυνάμεών του, «με τολμηρά βήματα, για να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες οι οποίες θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε τη δυσπιστία και από τις δύο πλευρές».

Υπέδειξε ότι η επιρροή της Τουρκίας επί των Τ/κ είναι καθοριστικής σημασίας και χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας, δεν βλέπει πώς είναι δυνατόν να καταλήξουν οι Τ/κ να αποδεχθούν μια λύση. Τόνισε παράλληλα και την ανάγκη να διασφαλιστεί η υλοποίηση της λύσης.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε πως «Δεν βλέπω το λόγο γιατί να χρειάζεται εγγυητές ή δικαιώματα παρεμβάσεων από τρίτους. Είμαι κάθετα εναντίον».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα