ΠτΔ: Στο Crans-Montana κινήθηκα στο πλαίσιο της διπλωματίας

"Σε καμιά στιγμή δεν εξέφρασε οργή ο Γ.Γ. του ΟΗΕ προς το πρόσωπό μου", επεσήμανε με δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτημα κατά πόσο υπήρχε ένταση στη διάρκεια του δείπνου στο Crans-Montana.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας κινήθηκε στο πλαίσιο της διπλωματίας, ενώ επεσήμανε ότι κρατούσε στάση αρχών σε όλα τα ζητήματα ζωτικής σημασίας για τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Σε ερώτημα κατά πόσο ο Γ.Γ. του ΟΗΕ,

σε κατ' ιδίαν συνάντηση πριν το δείπνο, τού είχε μεταφέρει τα περιθώρια ευελιξίας στο ζήτημα Εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων, αλλά και το κατά πόσο πρόθεση της Τουρκίας ήταν να κρυφτεί πίσω από τις αναφορές του Γ.Γ. του ΟΗΕ, ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. "Εξάλλου, η όποια συμφωνία δεν θα γινόταν ανάμεσα σε εμένα και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, αλλά μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εγγυητριών δυνάμεων", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημασία έχει η στάση της Τουρκίας και όχι το τι εισηγήθηκε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, συμπλήρωσε. "Άλλο το τι ο Γ.Γ. του ΟΗΕ πρέσβευε και άλλο τι αποδεχόταν η Τουρκία. Δεν πρέπει να συγχέουμε τις εποικοδομητικές προτάσεις Γκουτέρες με το τι ήθελε να πετύχει η Τουρκία", ανέφερε με νόημα ο ΠτΔ.

Σε σχέση με τη συνέχιση λειτουργίας της ad-hoc επιτροπής για εναρμόνιση των Τ/κ, ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί η επιτροπή αυτή χωρίς την ύπαρξη διαδικασίας διαπραγματεύσεων.

Όλες οι λεπτομέρειες στο σχετικό βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα