ΠτΔ: Ο Ακιντζί είναι αυτός που πρέπει να αλλάξει νοοτροπία

"Αυτό που θα δώσει μήνυμα ενθάρρυνσης ότι μπορεί να ελπίζουμε είναι να υπάρξουν δηλώσεις που πραγματικά να δείχνουν αλλαγή της νοοτροπίας των Τουρκοκυπρίων και του κ. Ακιντζί", είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων του εκπαιδευτικού κέντρου «Ατσάς», στη Σκουριώτισσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ,

είπε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μέσα από τις επιλογές, τους προγραμματισμούς να υλοποιήσουμε τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε παραμένοντας αδιάφοροι για τις όποιες κινήσεις θα μπορούσε να αποτρέψουν την ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε ερώτηση αν το 2018 η Κυπριακή Δημοκρατία θα γνωρίζει τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της και αν η πολιτική της στον τομέα της Ενέργειας θα κινηθούν πιο στοχευμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «το 2018 είναι το έτος ερευνών σε σημεία πολλά υποσχόμενα».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Μουσταφά Ακιντζί περί ταϊβανοποίησης, και την ίδια ώρα στέλλει μηνύματα για να αλλάξουν νοοτροπία οι Ελληνοκύπριοι, ο Πρόεδρος είπε ότι «θα αισθανθώ ιδιαίτερα ενθαρρυμένος αν μέσα από τις δηλώσεις του δω ότι έχει όντως αλλάξει νοοτροπία. Γιατί για να ζητά από κάποιους να αλλάξουν νοοτροπία, όπως παραδείγματος χάρη η Τουρκία που ζητούσε να προσαρμοστεί η Ευρώπη με τις αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας, κατά τον ίδιο τρόπο, έχω την εντύπωση, δυστυχώς και ο κ. Ακιντζί συμπεριφέρεται.

Ποια νοοτροπία να αλλάξουμε εμείς; Υποχωρώντας ή αποδεχόμενος τις αξιώσεις που σε κανένα άλλο κράτος ή Σύνταγμα δεν υπάρχουν ανάλογες πρόνοιες; Συνεπώς, αυτό που ειλικρινά θα δώσει ένα μήνυμα θάρρους ή ενθάρρυνσης ότι μπορεί να ελπίζουμε είναι να ακούσω δηλώσεις που πραγματικά να δείχνουν αλλαγή της νοοτροπίας των Τουρκοκυπρίων και βεβαίως του κ. Ακιντζί».

Keywords
Τυχαία Θέματα