ΠτΔ για προκλήσεις Τούρκων:Η μία παρανομία διαδέχεται άλλη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε έντονα την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους πριν από 34 χρόνια. Υπογράμμισε ότι η ενέργεια αυτή δεν συνάδει ποσώς με τα όσα έχουν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί στο Κυπριακό και αποτελούν τη βάση προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις δηλώσεις που γίνονται στα κατεχόμενα. Κληθείς, δε, να αναφερθεί στις συνεχιζόμενες προκλήσεις και τις πληροφορίες ότι σήμερα εμφανίστηκαν ακόμη τέσσερα τουρκικά μαχητικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε ανάλογα

φαινόμενα.

«Η μια παρανομία διαδέχεται την άλλη, η μέγιστη παρανομία ήταν η εισβολή, το επόμενο ήταν η ανακήρυξη του ψευδοκράτους», επεσήμανε. «Από τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, αλλά και άλλων Τούρκων πολιτικών, φαίνεται ότι διαμορφώνουν μια πολιτική, η οποία ποσώς δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα οποία προσδοκούμε. Εν πάση, όμως, περιπτώσει, δεν θέλω να προχωρήσω πέρα από την έντονη καταδίκη ενός αποσχιστικού φαινομένου, το οποίο δεν συνάδει ποσώς με τα όσα έχουν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί και αποτελούν τη βάση προκειμένου να επιλυθεί το Κυπριακό», υπογράμμισε, τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα