Πρωτοβουλία ΠτΔ για το ΓεΣΥ σήμερα στο Προεδρικό

Συνάντηση με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο πραγματοποιεί σήμερα το μεσημέρι στις 12.00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με στόχο τον τερματισμό του αδιεξόδου στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Στόχος είναι τουλάχιστον να είναι έτοιμη η νομοθεσία για το ΓΕΣΥ και έτοιμοι οι σχετικοί κανονισμοί που θα αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία.

Στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Κοινωνική Συμμαχία,

στην οποία συμμετέχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις ασθενών και αναπήρων.

Το ΓΕΣΥ θα είναι εξάλλου το αντικείμενο συνάντησης που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 10:45 με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

Tην Παρασκευή 3 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δει τους νοσηλευτές.

Την ίδια ώρα,, χαμένη ήταν η τελευταία συνάντηση Γιώργου Παμπορίδη - κυβερνητικών Ιατρών, μετά την κατάθεση του πρώτου, των κανονισμών που θα αφορούν τα εργασιακά των γιατρών μετά την αυτονόμηση.

Αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ κάνουν λόγο για άλλη μια μελέτη, την 5η στη σειρά που διενεργεί το Υπουργείο Υγείας, η οποία αναφέρεται στη δημιουργία νέου οργανισμού, που ο ρόλος της θα είναι η διεξαγωγή μελέτης για τη βιωσιμότητα των νοσηλευτηρίων μετά την αυτονόμηση.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών Σωτήρης Κούμας, αποκάλυψε συνάντηση που θα έχει με τον Υπουργό Οικονομικών εντός των επόμενων ημερών για να υποβάλει προτάσεις τις οποίες τους έχει ζητήσει ο Χάρης Γεωργιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα