Πρόστιμο σε 19χρονο για κατοχή και χρήση ναρκωτικών

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα 19χρονος, ο οποίος ομολόγησε την εμπλοκή του για κατοχή και χρήση ναρκωτικών.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Γιώργος Βλάμης αφού άκουσε τόσο τη συνήγορο υπεράσπισης του 19χρονου όσο και την κατηγορούσα αρχή διέταξε όπως του καταβληθεί χρηματική ποινή ύψους 1.200 ευρώ, η οποία θα καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις των 150 ευρώ από την 1.6.2015.

Ο 19χρονος, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείτο από την Σωτηρούλα Παπαλαζάρου, παραδέχτηκε ενοχή, ενώ έχει λευκό ποινικό μητρώο. Ο 19χρονος σύμφωνα με την κ. Παπαλαζάρου ανεκόπη για

έλεγχο στο όχημα που επέβαινε μαζί με άλλα δύο του φιλικά πρόσωπα όταν στην κατοχή του εντοπίστηκε νάιλον σακουλάκι με ξηρή φυτική ύλη, ενώ έδωσε και δύο τσιγάρα αναμεμειγμένα με καπνό κάνναβης σε δύο φίλους του.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 19χρονου δικηγόρος Μαριάννα Κωνσταντινίδου ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου πως ο νεαρός έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα των αδικημάτων και εκφράζει τη λύπη και τη μεταμέλεια του.

Αναφορικά με την προμήθεια είπε πως στα δύο πρόσωπα που έδωσε τσιγάρα με καπνό ξηρής φυτικής ύλης είναι φιλικά του πρόσωπα και πως όλοι ήταν χρήστες τέτοιων ουσιών.

Η κ. Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε και στις προσωπικές περιστάσεις του 19χρονου, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και στο γεγονός ότι είναι προστάτης της αδερφής του, όπως και στην υπόσχεσή του στο μέλλον να είναι πολύ προσεκτικός.

Η κ. Κωνσταντινίδου παρουσίασε και έκθεση του Γραφείου Ευημερίας.

Η συνήγορος υπεράσπισης χαρακτήρισε σοβαρά τα αδικήματα, αλλά -όπως είπε- αν το δικαστήριο προσανατολίζονταν σε ποινή φυλάκισης του κατηγορούμενου τότε αυτός θα έχανε την εργασία του και ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου.

Ο δικαστής, ανακοινώνοντας την απόφαση του είπε πως κατόπιν αιτήματος της συνηγόρου υπεράσπισης το γεγονός λαμβάνεται υπόψη για σκοπούς επιμέτρησης της ποινής, ωστόσο ανέφερε πως η σοβαρότητα των αδικημάτων αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα.

Ο κ. Βλάμης πρόσθεσε επίσης πως τα αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις αφού αυτά προκαλούν – όπως είπε- πόνο και θάνατο στα θύματα και φθείρουν τον ιστό της κοινωνίας, ενώ θεωρούνται αποτρόπαια εγκλήματα.

Πρόσθεσε ακόμη πως αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα η ενέργεια του να δώσει δύο τσιγάρα με καπνό κάνναβης σε δύο φίλους του αλλά και το γεγονός ότι είχε επαναλάβει το αδίκημα του και πριν την υπόθεση της 6ης Οκτωβρίου του 2013. Επεσήμανε ωστόσο πως η παρούσα υπόθεση διαχωρίζεται από τις περιπτώσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Ο δικαστής επίσης έλαβε υπόψη – όπως είπε - τα βιώματα του κατηγορούμενου αλλά και την έκθεση του Γραφείου Ευημερίας, το λευκό ποινικό του μητρώο, τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω διαλυμένης οικογένειας, τη συνεργασία του με την Αστυνομία, την απολογία του αλλά και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ήταν άνεργος, με αποτέλεσμα να του επιβάλει χρηματική ποινή.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα