Προσοχή! ΣΚΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Λόγω της παρουσίας υψηλών επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και οι Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας υπενθυμίζουν στο κοινό, κι ειδικότερα προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, τα βασικά μέτρα για πρόληψη από τις ανεπιθύμητες επιδράσεις των υψηλών επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΤΠ, τα άτομα υψηλού κινδύνου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, ανοσοανεπάρκειες, καθώς και παιδιά και άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές

όπου υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

Επίσης, να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, να παραμένουν σε καλά αεριζόμενους και κλιματιζόμενους χώρους και, σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δύσπνοιας, να απευθύνονται στον θεράποντα ιατρό τους ή στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών.

Επίσης, άτομα με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες, εμφύσημα, διάμεσα πνευμονικά νοσήματα και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις μπορεί να χρειαστούν αύξηση της δόσης των φαρμάκων τους, γι’ αυτό θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ιατρών τους.

Άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο αναπνευστικό πρόβλημα προτρέπονται να χρησιμοποιούν, κατά τις μετακινήσεις τους, ειδική προστατευτική μάσκα. Ο γενικός πληθυσμός θα πρέπει να αποφεύγει κάθε σωματική άσκηση και να περιορίζει τον χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα