Προσφυγικό: Η Τουρκία τα "ρίχνει" στην κρίση με Ολλανδία

“Η ΕΕ δεν τήρησε καμία υπόσχεσή της, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η συμφωνία επανεισδοχής για τους πρόσφυγες”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ.

Σε δηλώσεις του στο Α Χαμπέρ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “η Τουρκία, όποτε θέλει και με τον τρόπο που θέλει, μπορεί να επαναθεωρήσει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες και όταν φτάσει η ώρα για την επανεθεώρησή της, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί”. Το θέμα αυτό, πρόσθεσε, δεν είναι καινούριο και δεν αποτελεί αντίποινα στην κρίση με την Ολλανδία. “Η Τουρκία

δεν είναι στρατόπεδο συγκεντρώσεως”, είπε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα άρσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, ο κ. Τσελίκ δήλωσε ότι αυτό που είχε οριστικοποιηθεί είναι ότι η ΕΕ δεν θα πάρει μια αντικειμενική και δίκαιη στάση. Ανέφερε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να βαδίζει προς τον στόχο της ΕΕ, αλλά το 2017 είναι σημαντική χρονιά.

“Πιστεύουμε ότι τους πρώτους έξι μήνες αυτής της χρονιάς, πρέπει να πραγματοποιηθεί μια σύνοδος ηγετών με την ΕΕ. Πρέπει από τη σύνοδο ηγετών να προκύψουν συγκεκριμένες αποφάσεις, ημερολόγιο και σχέδιο δράσης. Έχει μετατραπεί σε πρακτική της ΕΕ να δίνει υπόσχεση και να μην την τηρεί, αυτή η αντίφαση πρέπει να ξεπεραστεί, διαφορετικά οι σχέσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν έτσι”, ανέφερε.

Για την κρίση με την Ολλανδία, είπε ότι συζήτησαν σε έκταση αυτό το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο και τώρα εργάζονται πάνω σε νέα μέτρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα