Προς αδερφοποίηση Πάφος και Χερτζιλίγια του Ισραήλ

Την πρώτη επίσημη συνάντηση, με στόχο την μεταξύ τους αδελφοποίηση, θα έχουν την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 και ώρα 10.30 π.μ., στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, αντιπροσωπείες του Δήμου Πάφου και του Δήμου Herzliya (Χερτζιλίγια) του Ισραήλ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Των δύο αντιπροσωπειών θα ηγούνται, όπως αναφέρεται, οι Δήμαρχοι Φαίδωνας Φαίδωνος και Moshe Fadlon (Μοσέ Φατλόν), πλαισιούμενοι από τα Μέλη των αρμοδίων Επιτροπών και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί και θα παρακαθίσουν

επίσης ο Αναπληρωτής Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Sami Abu Janeb και η Διευθύντρια του ΚΟΤ στο Ισραήλ Λουίζα Βαράκλα.

Στην σύσκεψη θα συζητηθούν συγκεκριμένοι τρόποι για μια παραγωγική και αποτελεσματική συνεργασία των δύο πόλεων στους τομείς των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας, ενώ θα καθοριστούν τα χρονοδιαγράμματα για την μεταξύ τους Αδελφοποίηση.

Σημειώνεται ότι η Herzliya (Χερτζιλίγια) θεωρείται το Silicon Valley του Ισραήλ, καθώς στην πόλη αυτή έχουν την έδρα τους οι μεγαλύτερες και γνωστότερες πολυεθνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ η ίδια η πόλη έχει μακρά εμπειρία στον τομέα αυτό, μέσω σημαντικών επενδύσεων και έργων υποδομής.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα