Προκηρύσσονται νέες θέσεις εργασίας για ναυαγοσώστες

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι, με στόχο τη βελτίωση της ναυαγοσωστικής προστασίας, προώθησε στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετική πρόταση, η οποία και εγκρίθηκε σήμερα, για την πρόσληψη από τις επηρεαζόμενες Τοπικές Αρχές άλλων 11 πρόσθετων ναυαγοσωστών.

Με τη σημερινή Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο αριθμός των εποχικών ναυαγοσωστών θα φθάσει τους 164, δηλαδή 33 περισσότερους σε σχέση με το 2015. Μαζί και με τους 52 ναυαγοσώστες που προσλαμβάνονται απευθείας από τους Δήμους Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, ο συνολικός αριθμός των ναυαγοσωστών θα φθάσει τους 217, που είναι ο μεγαλύτερος

που υπήρξε ποτέ.

Με αυτή τη ρύθμιση, θα επεκταθεί με υπερωριακή εργασία το ωράριο λειτουργίας των ναυαγοσωστικών μονάδων, όπου κριθεί αναγκαίο, και η στελέχωση διαφόρων σημείων με δύο ναυαγοσώστες.

Περαιτέρω, με πιστώσεις που διέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 200.000 ευρώ εξασφαλίστηκε ναυαγοσωστικός εξοπλισμός, η αξιοποίηση του οποίου θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προστασία των λουομένων όπως και την ασφάλεια των ίδιων των ναυαγοσωστών.

Για όλες τις πιο πάνω ενέργειες υπήρξε συνεργασία και ομοφωνία με τους επηρεαζόμενους Δήμους και Κοινότητες, με γνώμονα την προστασία των λουομένων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει καταστήσει σαφές στις οργανώσεις που εκπροσωπούν τους ναυαγοσώστες ότι συνεχίζει τον διάλογο μαζί τους, ώστε να επιλυθούν τα όποια λογικά συνδικαλιστικά αιτήματα έχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα