Προκάλεσε θανατηφόρο και για 7 χρόνια δεν εκδόθηκε ένταλμα

Απόφαση καταπέλτη για τις Αρχές εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου που συνεδριάζει στο Παραλίμνι για υπόθεση πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος.

Το θανατηφόρο έγινε το 2009 στην Αγία Νάπα όπου οδηγός παρέσυρε γυναίκα η οποία εξέπνευσε στα τραύματά της λίγες μέρες μετά. Ο οδηγός ο οποίος τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ κατά την σύγκρουση βρισκόταν στην Αγγλία και συνέχιζε κανονικά τη ζωή του αφού εναντίον του δεν εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Ευρωπαικό ένταλμα εκδόθηκε εν τέλει τον Δεκέμβριο του

2016. Στο διάστημα από τον Νοέμβριο του 2010 ο εν λόγω εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Τροχαία και κατηγορήθηκε γραπτώς μέχρι την ημέρα έκδοσης του εντάλματος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η απόφαση, ποτέ προηγουμένως δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του και ενώ στην Αστυνομία γνώριζαν από πληροφορίες που έδιδαν μέλη της οικογένειας του Κατηγορούμενου ότι αυτός βρισκόταν στην Αγγλία, εντούτοις ανέμεναν (οι Αρχές) να τον εντοπίσουν στην Κύπρο για να του επιδώσουν κατηγορητήριο.

Το Δικαστήριο εξάλλου παρατηρεί ότι δεν δόθηκε καμιά εξήγηση γιατί δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του, την ίδια μέρα που κατηγορήθηκε για τα αδικήματα γραπτώς, όταν δηλαδή εμφανίστηκε αυτοβούλως την 1.11.2010 ή και γιατί δεν καταχωρήθηκε ευθύς τότε, ποινική υπόθεση εναντίον του, παρά μόνον αναμενόταν από τον ίδιο να επανέλθει στην Κύπρο ή και γιατί δεν εκδόθηκε το Ευρ.Ένταλμα Σύλληψης ενωρίτερα, εφόσον ο Γενικός Εισαγγελέας διέβλεπε ως αναγκαίο ένα τέτοιο διάβημα.

Εν τέλει, του επιβλήθηκε πρόστιμο 4000 ευρώ καθώς επίσης και στέρηση άδειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα