Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Αναστασιάδης όπως Χριστόφιας

Για αντιγραφή του Δημήτρη Χριστόφια από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας χτεσινές αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη για τον «χείριστο ρόλο που διαδραμάτισαν οι “μητέρες πατρίδες”», καλώντας τον κ. Αναστασιάδη να απολογηθεί και να αποσύρει την ατυχή δήλωση του.

Σε δήλωση του στη Βουλή, ο κ. Παπαδόπουλος παρέθεσε αυτούσια δήλωση στην οποία προέβη ο ΔΗΣΥ στις 30.9.2010 σχολιάζοντας παρόμοια αναφορά του Δημήτρη

Χριστόφια, καλώντας τότε τον κ. Χριστόφια να απολογηθεί και να αποσύρει την «ατυχή» δήλωσή του».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η δήλωση του ΔΗΣΥ ανέφερε τα εξής: «Αυτό που ακούσαμε μας αφήνει πραγματικά άφωνους, όπως και τον υπόλοιπο κυπριακό λαό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για δύο δήθεν μητέρες πατρίδες που φέρουν την ίδια ευθύνη.

Ακούσαμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να υιοθετεί την τουρκική επιχειρηματολογία του 1974, εξισώνοντας την Ελλάδα με τον εισβολέα και κατακτητή της Κύπρου.

Είναι άλλο πράγμα να αντικρίζουμε την Ιστορία με αυτοκριτική διάθεση και να καταδικάζουμε ασφαλώς το προδοτικό πραξικόπημα και είναι εντελώς διαφορετικό ο ίδιος ο Πρόεδρος να προβαίνει σε μια τέτοια ανήκουστη και ανιστόρητη ενέργεια που προκαλεί τα αισθήματα όχι μόνο των Ελληνοκυπρίων, αλλά και του ελληνικού λαού και προσβάλλει όλους εκείνους τους Ελλαδίτες που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα κυπριακά εδάφη».

“Το ΔΗΚΟ καλεί τον Νίκο Αναστασιάδη του σήμερα να ακούσει τον Νίκο Αναστασιάδη του 2010 και, να απολογηθεί και να αποσύρει την ατυχή δήλωση του”, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα