Προεδρολογίας το ανάγνωσμα στα πρωτοσέλιδα

Οι κομματικές συγκρούσεις με φόντο τις προεδρικές εκλογές κυρίως σε σχέση με την οικονομία, η αλλαγή στα αποχετευτικά τέλη με βάση τις αξίες του 2013 που επέφερε αυξήσεις αλλά και μειώσεις, οι προεκλογικές εξαγγελίες του Προέδρου Αναστασιάδη για την επαρχία Αμμοχώστου και η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τα δημοτικά σχολεία, είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τις κυπριακές εφημερίδες της Τρίτης.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Η πρώτη σύγκρουση

‘Ενδιάμεσου Χώρου’ – Μαλά/ΑΚΕΛ, γράφει ότι η πρώτη σύγκρουση του λεγόμενου «Ενδιάμεσου Χώρου» με τον υποψήφιο πρόεδρο Σταύρο Μαλά και το ΑΚΕΛ σημειώθηκε χθες και αναμένεται να εντατικοποιηθεί τις επόμενες μέρες με στόχο την είσοδο στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Αλλού γράφει ότι και μειώσεις για την πλειοψηφία αλλά και μεγάλες αυξήσεις έχει επιφέρει η επιβολή των νέων αποχετευτικών τελών με βάση την αξία της ακίνητης ιδιοκτησίας σε τιμές 2013. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χτύπησε χθες το πρώτο κουδούνι και για τα δημοτικά σχολεία.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Οι αυξήσεις αλλάζουν τα τέλη αποχέτευσης» γράφει ότι ο σάλος από τα αισθητά αυξημένα αποχετευτικά τέλη που καλείται να πληρώσει περίπου το 30% με 40% των ιδιοκτητών ακινήτων σπρώχνει τη Βουλή πιθανόν και την Κυβέρνηση σε εντατική διερεύνηση του ενδεχομένου τα τέλη να υπολογίζονται στο εξής όχι στη βάση της αξίας ενός ακινήτου, αλλά στη βάση της χρήσης του αποχετευτικού συστήματος. Αλλού γράφει ότι πήρε φωτιά χθες το προεκλογικό σκηνικό, αφού ο Σταύρος Μαλάς επέκρινε τη διακυβέρνηση των τελευταίων 25 ετών για εφαρμογή μοντέλου ευκαιριακής ανάπτυξης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με χαμόγελα και παιδικές φωνές γέμισαν χθες τα δημοτικά σχολεία.

Ο «Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Προεκλογικός τυφώνας» γράφει ότι ο προεκλογικός τυφώνας έπληξε για τα καλά το πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, μέσα από μια εφ’ όλης της ύλης και σε όλα τα μέτωπα αντιπαράθεση ανάμεσα σε υποψηφίους, επιτελεία και κόμματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 120 ζευγάρια επέλεξαν Σύμφωνο Συμβίωσης αντί γάμο ανάμεσα στους οποίους ετερόφυλοι, ομοφυλόφιλοι, Ρώσοι για υπηκοότητα και Κύπριοι για επιδόματα. Αναφέρει επίσης ότι παρέμβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προκάλεσε προκήρυξη διαγωνισμού από το υπουργείο Οικονομικών για τις επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά από τη μεταρρύθμιση στην υγεία.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Δεν βρήκε ώρα ο Πρόεδρος για το Νοσοκομείο!», γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πραγματοποίησε χθες σύσκεψη στο Παραλίμνι, προβαίνοντας σε προεκλογικές εξαγγελίες και δίνοντας σωρεία υποσχέσεων για έργα εκατομμυρίων, ενώ την ίδια στιγμή λίγο πιο πέρα το Νοσοκομείο Αμμοχώστου πάσχει από τη νόσο της υποστελέχωσης και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δύο μέτρα και δύο σταθμά χρησιμοποίησε το Υπ. Εξωτερικών για να εκταμιεύσει κονδύλια της διαφώτισης προς την "ημετέρα οργάνωση των κυβερνώντων, ΝΕΔΗΣΥ". Αλλού γράφει ότι εξειδικευμένη μελέτη για αναθεώρηση του τρόπου επιβολής των αποχετευτικών τελών ζητά η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «€35 εκ κρατικές δαπάνες για να βοηθηθεί η Αμμόχωστος» γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγγειλε τη Δευτέρα νέα χρηματοδοτούμενα από την Κυβέρνηση έργα για την επαρχία Αμμοχώστου ύψους €35 εκ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ξεκίνησαν μαθήματα τα μικρότερα παιδιά και ο Πρόεδρος στέλνει ευχές ώστε «τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα». Αλλού γράφει ότι τα νούμερα των μεταναστών στην Κύπρο αυξήθηκαν εξαιτίας των ροών του Σαββατοκύριακου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα