Προεδρική χάρη για 53 κρατούμενους λόγω του Πάσχα

Πάσχα με τις οικογένειες τους θα μπορέσουν να κάνουν πενήντα τρεις συνολικά κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών στους οποίους απονεμήθηκε σήμερα προεδρική χάρη και αποφυλακίστηκαν.

Πρόκειται για 27 Ελληνοκύπριους και 26 αλλοδαπούς που θα απολύονταν μέχρι τις 31 Ιουλίου και θα είχαν εκτίσει το μισό της ποινής τους μέχρι τις 16 Απριλίου.

Η Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους ανέφερε ότι ο σχετικός κατάλογος των κρατουμένων ετοιμάστηκε με βάση τα κριτήρια που έθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Όπως είπε, ο κατάλογος αυτός απεστάλη στον Γενικό Εισαγγελέα

ο οποίος με τη σειρά του τον απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τελική έγκριση του, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Η κα. Αριστοτέλους ξεκαθάρισε ότι απονομή χάριτος δεν δικαιούνται όσοι έχουν καταδικαστεί και εκτίουν ποινή φυλάκισης για τα αδικήματα του φόνου, της απόπειρας φόνου, της ανθρωποκτονίας, της εμπορίας ναρκωτικών και για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως.

Ανέφερε, επίσης, ότι στον κατάλογο των κρατουμένων περιλαμβάνονται και δύο Ελληνοκύπριοι εναντίον των οποίων εκκρεμούν εντάλματα προστίμου. Όπως είπε, ο ένας εξ αυτών αποφυλακίστηκε σήμερα μετά την υλοποίηση του διακανονισμού που συμφωνήθηκε με τη Νομική Υπηρεσία, ενώ ο δεύτερος συνεχίζει να κρατείται στις Φυλακές, αφού δεν μπόρεσε να καταβάλει το ποσό του διακανονισμού ύψους €1300 που χρωστά για διατροφές.

Η κα. Αριστοτέλους ανέφερε, τέλος, ότι η προεδρική χάρη απονέμεται την περίοδο των Χριστουγέννων, του Πάσχα, του Δεκαπενταύγουστου και την 1η Οκτωβρίου και συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των φυλακών και στην ομαλή ένταξη των καταδίκων στην κοινωνία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα