Προδρόμου: Ο Γεν. Εισαγγελέας θα αποφανθεί για τις αναπομπές

Ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να αποφανθεί για το τι θα γίνει με τις αναπομπές νομοσχεδίων που ψήφισε η Βουλή στην τελευταία της συνεδρία, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

Παράλληλα, τόνισε ότι από τη στιγμή που η γνώμη του Κώστα Κληρίδη ήταν τέτοια, όφειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναπέμψει ή να αναφέρει στο δικαστήριο τις νομοθεσίες που είχαν πρόβλημα και “κακώς κάποιοι μέμφονται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν υπάρχει πρόβλημα αυτό είναι στη λογική και την απόφαση της Βουλής

να θεσπίσει νόμους που είχαν συνταγματικό πρόβλημα”.

Για το πως θα χειριστεί η Βουλή το θέμα των αναπομπών εξέφρασε την ετοιμότητα του ΔΗΣΥ να συζητήσει τις λύσεις που θα υπάρξουν. “Το ενδεδειγμένο θα ήταν να αποφανθεί για την ερμηνεία του Συντάγματος που αφορά τη λειτουργία της Βουλής, την λειτουργία, τις προθεσμίες, τις αναπομπές, να αποφανθεί ο μόνος αρμόδιος, ο Γενικός Εισαγγελέας” και θα έρθει μαζί του σε συνεννόηση ο Πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ο κ. Προδρόμου. Η ουσία είναι είπε, ότι η Βουλή επηρεασμένη από την συγκυρία των εκλογών ψήφισε σωρηδόν πράγματα που αποδεικνύεται ότι έπασχαν από νομικής απόψεως. Πρέπει να είναι για όλους ευκαιρία αυτό να βγάλουμε κάποια διδάγματα, ανέφερε λέγοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν κατηγορεί κανέναν, αλλά “τα γεγονότα είναι γεγονότα”.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα ότι η Τουρκία επιδιώκει να παραμείνει με βάση της και μετά τη λύση, ο κ. Προδρόμου είπε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση πέραν του δημοσιεύματος σημειώνοντας ότι εντός της ΕΕ δεν νοείται ότι θα υπάρχει τέτοιου είδους στρατιωτική παρουσία και δεν μπορεί να δεχθούμε κάτι τέτοιο μετά τη λύση του Κυπριακού. Η επιδίωξη για λύση έχει έναν από τους κεντρικούς πυλώνες την αποχώρηση του τουρκικού στρατού, συμπλήρωσε. “Δεν πρόκειται να δεχθούμε να αλλάξει τα ρούχα του ο Μανωλιός και να τα βάλει αλλιώς”.

Σε ερώτηση για το θέμα της βίζας των τουρκικών πολιτών και τη θέση των Βρυξελλών, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε ικανοποίηση για την δήλωση Μονγκερίνι πως θα πρέπει να ικανοποιήσει και τα 72 νομοθετικά προαπαιτούμενα η Τουρκία για να δει το θέμα της άρσης της βίζας. Αυτοί που εδώ και καιρό συστηματικά ανησυχούν και επικρίνουν την κυβέρνηση γιατί δεν επιδιώκει τα ερείσματα που έχουν εντός της ΕΕ, συμπλήρωσε, θα πρέπει να διαπιστώσουν ότι αθόρυβα και μεθοδικά ο ΠτΔ και η κυβέρνηση έχουν οδηγήσει τα πράγματα ώστε η ΕΕ να στέκεται σε θέσεις αρχών, παρά την ανάγκη της Τουρκίας. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αντιληφθεί το συμφέρον της και θα πράξει ανάλογα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα