«Πόλεμος» της Ομοσπονδίας με οπαδούς της Ντιναμό Δρέσδης

Είχαν ανοίξει τη σεζόν με ένα «σκάνδαλο», την κλείνουν με τον ίδιο τρόπο, αλλά σε κάθε περίπτωση οι οπαδοί της Ντιναμό Δρέσδης συνεχίζουν να διαταράσσουν το γερμανικό ποδόσφαιρο. Στην αρχή της χρονιάς και στον αγώνα Κυπέλλου με τη Λειψία πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο το κομμένο κεφάλι ενός ταύρου (!), αυτή τη φορά εισέβαλαν στην Καρλσρούη προκαλώντας αναταραχή στην πόλη.

Χθες, περίπου 2.000 χούλιγκαν, όλοι με ομοιόμορφα καμουφλάζ και κάποιοι με γραμμένες τις λέξεις «Football Army Dynamo Dresden», βάδισαν ως το

γήπεδο της πόλης πετώντας καπνογόνα και βαρελότα. Στην πορεία υπήρχαν τύμπανα, ενώ η πρώτη σειρά κρατούσε ένα πανό, το οποίο στη συνέχεια ξεδιπλώθηκε στο στάδιο κι έγραφε «πόλεμος με την DFB (ποδοσφαιρική ομοσπονδία)».

Η Ντιναμό, νεοφώτιστη στη δεύτερη κατηγορία, προσπάθησε αρκετά στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου να κερδίσει την άνοδό της στην Bundesliga. Οι φίλοι του συλλόγου θεωρούνται εδώ και χρόνια από τους πιο επικίνδυνους της χώρας, ενώ προειδοποιήσεις και πρόστιμα στο σύλλογο δεν είναι αρκετά, όπως εν τοις πράγμασι αποδεικνύεται.

Στο χθεσινό αγώνα στην Καρλσρούη τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί και 21 άτομα της ασφάλειας του γηπέδου. Η γερμανική ομοσπονδία αποδοκίμασε αμέσως το γεγονός και το κατήγγειλε. «Θα ασχοληθούμε με την υπόθεση και θα προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε μια σωστή λύση», προανήγγειλε, ενώ έστειλε επιστολή προς τη Ντιναμό και την καλεί να λάβει θέση άμεσα.

Σύμφωνα με την Die Welt, πάντως, ακόμη και οι υπεύθυνοι του συλλόγου εξακολουθούν να προσπαθούν να κατανοήσουν τους λόγους γι΄ αυτό το περιστατικό. Στη Φρανκφούρτη, στην έδρα της DFB, προς το παρόν αυτά τα φαινόμενα αξιολογούνται ως αληθινή κήρυξη πολέμου εναντίον της.

Keywords
Τυχαία Θέματα