Ποιους θα συναντήσει ο Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα

Με τον "πρωθυπουργό" των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, την "πρόεδρο της βουλής" Σιμπέλ Σιμπέρ και τον "υπουργό εξωτερικών" Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, συναντήθηκε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντηση και την κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί .

Στα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και πάλι σε απαράδεκτες, κατά την έκφρασή του, αξιώσεις των Ε/κ και ότι φεύγει ικανοποιημένος, καθώς υπάρχει κοινή αντίληψη των πραγμάτων και ομοφωνία με τον κ. Ακιντζί.

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου:

"Ναι" σε νέα Γενεύη χωρίς όμως προϋποθέσεις

Αναφέρθηκε σε οδικό χάρτη, τον οποίο χαρακτήρισε ρεαλιστικό, που στόχο έχει την προστασία των συμφερόντων των Τ/κ.

Η κ. Σιμπέρ είπε ότι οι Τ/κ θέλουν διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία στη βάση της πολιτικής ισότητας, την οποία, όπως είπε, αποδέχονται και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν στις δικές του δηλώσεις είπε ότι, αν εξευρεθεί συμφωνία, αυτή θα πρέπει να προστατεύει τους Τ/κ και την Τουρκία και ότι οι Τ/κ πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξει κατάληξη σε μια νέα Γενεύη. Ο "υπουργός" αρκέστηκε απλώς να πει πως δόθηκαν σημαντικά μηνύματα και έγιναν σημαντικές δηλώσεις στην κοινή διάσκεψη Τύπου Τσαβούσογλου-Ακιντζί νωρίτερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα