ΠΙΣ: Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να προσβάλλει το κύρος μας

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να προσβάλει την επιστημοσύνη, την εμπειρογνωμοσύνη και το κύρος των γιατρών – μελών μας που εκπροσωπούνται και συμμετέχουν στα συμβούλια», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Σύλλογος (ΠΙΣ) Πέτρος Αγαθαγγέλου.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και κάτι» με αφορμή την πρόθεση που εξέφρασε ο Γενικός Ελεγκτής να καλέσει ξένους εμπειρογνώμονες να εξετάσουν τα αποτελέσματα του ιατροσυμβουλίου στην υπόθεση Νεοκλέους, ο κ. Αγαθαγγέλου τόνισε ότι με τέτοιες δηλώσεις ακυρώνεται ταυτόχρονα

όλη η θεσμοθετημένη αποστολή για την οποία τα μέλη των συμβουλίων μετέχουν ή διορίζονται από τα επίσημα όργανα του κράτους, βασιζόμενα πάντα σε τεκμηριωμένα δεδομένα.

Όπως υπογράμμισε, κάτι τέτοιο ο ΠΙΣ ως θεσμικό όργανο δεν θα το επιτρέψει.

«Τα μέλη του ΠΙΣ που συμμετέχουν σε διάφορα ιατρικά συμβούλια και άλλες θεσμοθετημένες επιτροπές, πάντα δρουν και αποφασίζουν με βάση τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα και με διεθνείς αναφορές, έτσι ώστε πάντα να τίθεται ως κύριος γνώμονας το όφελος της δημόσιας υγείας και των ασθενών», είπε, προσθέτοντας ότι η ποιότητα των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών στην Κύπρο είναι «υψηλή», την οποία ο ΠΙΣ θα επιχειρήσει να διατηρήσει και στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ εξήρε την υπηρεσία που προσφέρουν οι γιατροί, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας ότι με τέτοιες κινήσεις όπως του Γενικού Ελεγκτή, ισοπεδώνεται και αναιρείται το κύρος του γιατρού επιστήμονα.

«Ζούμε στην εποχή της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης η οποία βασίζεται πάνω σε κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις τις οποίες όλοι, σε όλες τις χώρες ακολουθούν», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα