Πέτερ Αλτμάγιερ, ο νέος υπηρεσιακός ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας

Ο πιο έμπιστος συνεργάτης της Άγκελα Μέρκελ, ο Υπουργός Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάγιερ, θα είναι ο νέος υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών που θα αντικαταστήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας SDZ, δημοσίευμα που μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευσθεί.

Ο Αλτμάγιερ θα αναλάβει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών στις 17 Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή που το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα θα ανακοινώσει επίσημα

την υποψηφιότητα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το αξίωμα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Βουλής.

Η ολομέλεια της Βουλής –με τη νέα σύνθεση της- θα συνέλθει σε Σώμα στις 24 Οκτωβρίου.

Ο Αλτμάγιερ είναι ένας έμπειρος Γερμανός πολιτικός, θεωρείται ότι έχει μεγάλη επιρροή μέσα στο κόμμα του, ανάλογη με αυτή που διαθέτει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Αλτμάγιερ θα εκπροσωπεί εφεξής τη χώρα του στα Eurogroup.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα RP αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι Φιλελεύθεροι και Πράσινοι έχουν ήδη ξεκινήσει άτυπες συνομιλίες μπροστά στο ενδεχόμενο να συνεργασθούν στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Ήδη, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι έχουν συμφωνήσει και για το μοίρασμα των Υπουργείων, με τους πρώτους να παίρνουν το Υπουργείο Οικονομικών και τους δεύτερους το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Πέτερ Αλτμάγιερ, οι διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση συνασπισμού αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολες και να κρατήσουν μέχρι και τις αρχές του 2018.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα